Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamer weer misleid met pak informatie

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 481 
|
 amstelveentje.nl - 08-02-2020 
hv_overig_2692.jpeg

Het risico van vliegtuigcrashes wordt door minister Cora van Nieuwenhuizen vals weergegeven in een brief aan de Tweede Kamer.

Gisteravond laat stuurde het ministerie honderden pagina’s informatie naar de kamer. De kamerleden worden geacht deze informatie te hebben bestudeerd vóór het debat van komende week.

In de brief naar de kamer schrijft zij dat “de combinatie van de dalende ongevalskansen, het toegenomen aantal vliegtuigbewegingen en de toegenomen bevolkingsdichtheid leiden tot een vergelijkbaar groepsrisico als in 2005”.

Regelrechte misleiding

Dit is regelrechte misleiding, omdat in het betreffende rapport van Adecs valt te lezen dat “het groepsrisico is weliswaar zo goed als gelijk gebleven, maar voor het verleden geldt een overschatting. De resultaten laten namelijk het groepsrisico zien in het geval van het maximale aantal vergunde bewegingen plaatsvinden, terwijl in werkelijkheid 100.000 bewegingen minder hebben plaatsgevonden”.

In de praktijk was het groepsrisico in het verleden dus veel lager dan berekend in dat scenario.

Concreet betekent dit dat de externe veiligheid aanmerkelijk is verslechterd sinds 2005. Dit strookt met de bevindingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De minister presenteert dus een vergelijkbaar risico door maar liefst 100.000 vluchten mee te rekenen die in het verleden niet plaatsvonden.

Bekijk bericht op "amstelveentje.nl - 08-02-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Deze minister doet niet anders dan waarheid achterhouden en zo de bevolking te misleiden. Ze moet zo snel mogelijk met ontslag en dat ministerie: daar moet eens flink de bezem door.

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Deze minister doet niet anders dan waarheid achterhouden en te misleiden. Ze moet zo snel mogelijk met ontslag en dat ministerie: daar moet eens flink de bezem door.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Doet ze het weer. Dalende ongevalskansen wereldwijd hebben niets te maken met starten/landen op het complexe Schiphol. Het onbenul regeert.

Geplaatst door drs Jan Griese uit Amstelveen

Deze Minister is al erg lang de weg volkomen kwijt !

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Van de website van de lvnl:

Voor de dag (06:00-22:30 uur) en nacht (22:30-06:00 uur) worden aparte preferentielijsten gehanteerd

Van de website bas:

s Nachts minder vluchten
Tussen 23.00 en 6.00 uur mogen er op Schiphol minder vliegtuigen landen en vertrekken.
Daarom wordt het verkeer afgehandeld met één startbaan en één landingsbaan

Officieel is het nachtregime nog steeds van 23.00 tot 7.00 maar schiphol en de lvnl hebben de informatie al vast aangepast aan de aankomende nieuwe regels die de spits met bijbehorend baangebruik en nadering/vertrek procedures om 6 uur laten beginnen.
Officieel nog geen besluit genomen maar het besluit ligt al vast en is bekend bij lvnl en schiphol. Website al vast aangepast.

Weten we dat ook weer.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

@Jan Griese, het vervangen van een minister is niet de oplossing. Een minister heeft als opdracht om het regeerakkoord uit te voeren en in het regeerakkoord staat groei van Schiphol en opening Lelystad. Een minister gedraagt zich als een project manager, een gewenste functionaliteit of verandering moet worden geïmplementeerd en dat doel is heilig voor de project manager. Kijk maar naar het verleden, Mansveld, Dijksma, Van Nieuwenhuizen, ze gedragen zich in essentie allemaal hetzelfde en ze weten allemaal even weinig van het dossier. Feitelijk zijn ze de woordvoerders van het ministerie.
Wat niet klopt is dat voor een minister geldt dat het doel de middelen heiligt en dat allerlei vormen van manipulatie en een complete trukendoos niet worden geschuwd. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan haar opmerking over de stikstof problemen, we zullen kijken of mijn ambtenaren hier een list voor kunnen verzinnen.
Wat dus niet klopt, is het politieke bestel. Een bestel dat accepteert dat alles - ook manipulatie en (halve) leugen - uit de kast wordt gehaald om het doel te bereiken en waarbij de verantwoordelijken nooit worden aangesproken op hun manipulatieve en leugenachtige werkwijze. Zolang dat niet verandert, maakt het niet uit wie de ministerspost bekleedt.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

PS Dus eens met Frans: de bezem moet door het ministerie. Daar dient integriteit hoog in het vaandel te komen!