Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamer neemt motie aan: geen autonome groei en geen vracht op Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 836 
|
 gelderlander.nl - 20-12-2018 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

Door Paolo Laconi

Een ruime Kamermeerderheid heeft vandaag een motie aangenomen die autonome groei op Lelystad Airport verbiedt. Dit wil zeggen dat ‘nieuwe’ airlines niet vanuit Flevoland mogen vliegen. Enkel vakantievluchten die hun plek op Schiphol opgeven zijn welkom in Lelystad.

Minister Cora van Nieuwenhuizen opperde vorige week om autonome groei op Lelystad toch mogelijk te maken. Tijdens het debat over de toekomst van Lelystad Airport afgelopen dinsdag werd al duidelijk dat de Kamer hier niets in ziet.

De SP diende vervolgens een motie in. Die werd vandaag door een ruime meerderheid gesteund, waaronder door regeringspartijen CDA, ChristenUnie en D66.

VVD, PVV, DENK en Forum voor Democratie stemden tegen.

Diezelfde motie verbiedt overigens ook vrachtverkeer vanaf het nieuwe vakantievliegveld. Daarvoor was vrees ontstaan omdat het Luchthavenbesluit dit wel toestaat.

Indiener Cem Lacin van de SP is tevreden. ,,Vandaag stemde de Tweede Kamer in met mijn motie om geen autonome groei toe te staan op Lelystad Airport. Een helder signaal naar de minister.”

Bekijk bericht op "gelderlander.nl - 20-12-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

Fijn voor Lelystad. Hopelijk gaat de tweede Kamer ook bij Eindhoven Airport een autonome groei verbieden. De goedkope vliegmaatschappijen willen nu niet naar Lelystad en ik ga er vanuit dat ze dan ook niet naar Eindhoven willen. Is gelijk de groei stopgezet. Heeft de politiek nu zijn verantwoording genomen?

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

"VVD, PVV, DENK en Forum voor Democratie stemden tegen."

Een beter stemadvies kan ik u niet geven! Veeg ze van de kaart!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Dus het vliegmuseum Lelytad wordt gewoon uitgebreid met een vliegveld dat nooit gebruikt werd..

Geplaatst door anoniem1

Dit is dus eigenlijk afstel van lelystad?
Deze motie roept heel veel vragen op over wat er nu gaat gebeuren met sector.
Omwonenden van lelystad oprecht gefeliciteerd,maar of omwonenden van Schiphol hier beter van worden dat is nog even de vraag.