Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kabinet wil overtredingen Schiphol niet meer gedogen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 780 
|
 telegraaf.nl - 27-03-2019 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

DEN HAAG - Het kabinet wil optreden tegen overtredingen van geluidsnormen en groeiregels rond Schiphol. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) maakt daarmee een einde aan het omstreden gedoogbeleid. Verder komt de VVD-bewindsvrouw voor de zomer met meer duidelijkheid over de groeiplannen.

Nu kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) alleen ’anticiperend handhaven’ bij overtredingen en niet optreden, waardoor sancties vaak uitblijven. Door het duidelijk in de wet vast te leggen, kan de inspectiedienst wel optreden.

Hinder
De regels, vastgelegd in het zogeheten normen- en handhavingsstelsel, gaan sowieso op de schop. „Het nieuwe stelsel heeft tot doel het verkeer op Schiphol zo af te handelen dat dit de minste hinder voor de omgeving oplevert”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Het optreden tegen overtredingen betekent voor Schiphol onder meer dat de luchthaven niet ongestraft meer kan groeien dan is afgesproken. Tot 2020 is bijvoorbeeld een maximum van 500.000 vliegtuigbewegingen per jaar vastgelegd.

Groei
Na 2020 wil het kabinet groei toestaan op Schiphol. Eerder mislukte een poging van een polderberaad over de toekomst van de luchthaven om met een advies te komen. Minister Van Nieuwenhuizen laat weten dat ze voor de zomer komt met een plan hoe Schiphol kan groeien en op welke manier de omgeving van de luchthaven betrokken gaat worden.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl - 27-03-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Geen enkel norm en handhavingssysteem heeft tot nu toe gewerkt, zodra het effectief werd ging men de regels zo veranderen, dat verdere groei kon doorgaan. Zo zal het straks ook weer gaan!

Straks komt er weer een mooi verhaal over groeien en het leefmilieyu ontzien net als in 1995!!

Geplaatst door Anoniem

We kunnen die vliegtuigen weren met grote vliegers op 600m hoog laten vliegen. Als we dat met meer mensen gaan doen, dan kunnen we laten zien dat het menis is. We willen geen groei hier. Drones mogen niet hoger dan 120 meter, maar voor vliegers heb ik geen maximale hoogte kunnen vinden.