Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kabinet: Schiphol mag in 2021 weer gaan groeien

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1287 
|
 NOS 
mannetje_zonder_kreet.jpg

Schiphol mag weer groeien. Het kabinet bespreekt morgen een voorstel van minister Van Nieuwenhuizen om het aantal vliegbewegingen vanaf 2021 beperkt te laten stijgen, bevestigen Haagse bronnen tegenover de NOS. Nu geldt nog een maximum van 500.000 vluchten per jaar.

Het kabinet is ervan overtuigd dat de groei gepaard kan gaan met minder milieuoverlast. Die voorwaarde stond ook in het regeerakkoord. In het voorstel van Van Nieuwenhuizen staat niet gekwantificeerd hoeveel Schiphol mag gaan groeien. Dat hangt af van de milieuwinst die wordt geboekt door schonere, stillere en zuinigere vliegtuigen.

Veilig


Van Nieuwenhuizen gaat de komende tijd met omwonenden en de luchtvaartsector overleggen om draagvlak te creëren voor haar plannen. Voorwaarde is dat de groei van het aantal vluchten veilig kan worden uitgevoerd. Twee jaar geleden constateerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) nog dat veiligheid op het drukke Schiphol niet altijd voorop staat.

Tot grote ergernis van de luchtvaartsector zit Schiphol al sinds 2008 'op slot'. Toen werd afgesproken dat de luchthaven maximaal 500.000 vluchten per jaar mocht verzorgen. De laatste jaren komt die grens steeds vaker en steeds vroeger in het jaar in zicht.

In januari van dit jaar mislukte het overleg tussen de sector en de omwonenden onder leiding van oud-minister Alders. Ze konden het niet eens worden over de toekomstige groei van Schiphol. Alders zei toen al dat het aan de minister was om met voorstellen te komen.

Zelf verdienen


Volgens politiek verslaggever Ron Fresen wil het kabinet met dit voorstel duidelijkheid bieden aan de sector en de omwonenden. Er is tot vorige week over onderhandeld binnen de coalitie.

D66 en ChristenUnie zitten eigenlijk niet te wachten op groei van de luchtvaart, vanwege de milieubelasting. Aan de andere kant wil met name de VVD Schiphol meer ruimte geven omdat dat belangrijk is voor de economie. De partijen hebben volgens Fresen elkaar gevonden in het compromis: er mag meer gevlogen worden, maar de sector moet die groei zelf verdienen met schonere vliegtuigen.

Bekijk bericht op "NOS"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door klaar uit Oegstgeest

Razend wordt ik van dit bericht.
"D66 en CU zitten hier eigenlijk niet op te wachten"
Waar zijn ze mee omgekocht?
De smoes om "dit zelf te verdienen met schonere vliegtuigen" is lachwekkend.
Tijd van praten is nu voorbij.
Voor wie zit dit kabinet er eigenlijk??
Schoftentuig!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Klaar OOK IK BEN WOEDEND , OOK OP DE NOS , eveneens op de webmaster. Zijn kop dekt de lading niet, omdat dit morgen PAS wordt besloten, en er nog overlegd moet worden met de steekholders. Bovendien is die afspraak over hoeveel gegroeid mag worden veel minder riant, dan de Luchtvaartlobby zegt !

Schiphol zit niet op slot sinds 2008 ! Maar doordat de vorige Schiph. directeur Nijhuis in hoog tempo veel te veel pret vluchten binnenhaalde liep Schiphol tegen haar grenzen aan Afspraak was : Tot/met 2020 mogen er 500.000 vluchten per Jaar worden afgewikkeld, daar staat de handtekening van de Luchtvaartboys onder !
Verder staat er over dit zelfde onderwerp ook van AD hier een artikel, dat schrijft er weer anders over

@Klaar : Dat het Maffia betreft is zeer Helder en KLAAR !

Geplaatst door StopSchiphol uit Reeuwijk

Mensen gaan vooral vliegen omdat het goedkoop kan, niet omdat het moet. Je ziet ook steeds gekkere dingen gebeuren. Stedentripjes in het weekend, weekendje Londen, even naar Barcelona shoppen, omdat het allemaal zo goedkoop kan. Zelfs mensen die in het buitenland gaan wonen en in Nederland blijven werken en dan om de week naar Nederland vliegen (ik ken voorbeelden).

In 2007 hadden we een goed draaiende economie met een stuk minder vliegverkeer. We kunnen gerust terug naar dat niveau.

Geplaatst door BOOS_OP_BUMA uit Bodegraven

Ik ben vooral boos op het CDA! Ze laten iedereen in de herrie zitten, ook 's nachts. Van de VVD kan je dit nog verwachten maar niet van het CDA. Niet verwacht dat deze partij (met oog voor de medemens) zich zo doof zou blijven houden voor deze schrijnende situatie.

Schande!

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Dit bericht klopt precies met mijn Truc 29 'Doorliegen'. Het is inderdaad schandalig dat dit weer wordt doorgedrukt. Ik zeg ook altijd voor deze sector geldt: LIEGEN LOONT!!

Waarom blijven nog zo veel mensen op de verkeerde partijen stemmen in dit land?

Die zgn. stillere vliegtuigen zorgen voor nog meer klereherrie korter op elkaar!!

Geplaatst door BOOS_OP_BUMA uit Bodegraven

We raden iedereen aan om VANAVOND nog te MAILEN naar de plaatselijke politieke partijen! Laat ze allemaal weten dat dit onacceptabel is.

SCHIPHOL moet KRIMPEN!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Bob . Roerend met je eens. De oud CDA voorman riep begin van het Jaar : Schiphol moet wel blijven groeien, terwijl vele CDA gemeenten op de Veluwe mordicus tegen opening Lelystad waren ! Dat is nb de partij van het RENTMEESTERSCHAP..laat hij zelf maar in het noorden smorgens vroeg het WILHELMUS zingen...

Geplaatst door BOOS_OP_BUMA uit Bodegraven

Wel lekker rustig in Leeuwarden overigens!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Wederom bevestigd. Partij Dieren moet u stemmen.
In alle opzichten de beschaafdste partij van NL en wellicht de enige tevens.

Geplaatst door Saskia uit Uithoorn

Die mevrouw van nieuwenhuizen ik kan haar bloed wel drinken wat een idioot!!!!!!! En die hele achtelijke vvd club dit kan niet en mag niet!!!

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Nogmaals wordt de onbetrouwbaarheid van dat zootje in Den Haag bevestigd!!!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Volgens politiek verslaggever Ron Fresen wil het kabinet met dit voorstel duidelijkheid bieden aan de sector en de omwonenden.

Nu, die duidelijkheid is er al jaren!
Het Nederlandse kabinet heeft al jaren schijt aan het volk!
Al die jaren heeft de leugenachtige sector zich heel handig tussen al die mensen (de gehinderden en niet-gehinderden) weten te manoeuvreren, onder bescherming van de al even leugenachtige politiek.
Alleen nu steeds meer mensen er mee te maken krijgen, worden we ineens allemaal boos.
Die boosheid kunnen we beter omzetten in een politieke partij die wel het goede met de mensen (en dieren) voor heeft.
Laat die partij nu al bestaan......... De Partij Voor De Dieren.
Ja, mensen zijn ook dieren, dus massaal stemmen op de genoemde partij.
Alleen zo kunnen we het leugenachtige politieke klimaat in Nederland afbreken.

Gematigde groei = het nieuwe liegen.


Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Beste mensen,

Uiteraard wilt u op dit forum uw frustratie uiten en kan ik niet anders doen dan het grondig eens zijn met uw antipathie tegen die Haagsche Pluche.

Helaas schiet ons gemopper niks op en worden we door allerlei plannetjes, ideetjes, opmerkingen uit elkaar gedreven, terwijl we allemaal 1 gemeenschappelijke deler hebben en dat is de overlast veroorzaakt door die vliegende klimaatslopers die verspreid over het land de bewoners terroriseren en flora en fauna sloopt.

Wellicht verklaart u mij voor gek, maar ik denk dat er maar 1 oplossing is en dat is zelf plaats nemen in het Haagse dmv een politieke partij die inzet op krimp van vliegen en andere milieu vriendelijke maatregelen hoog in het vaandel heeft.
Een partij die keihard nee zegt en de bezem haalt door de Pluche die al jaren faalt in fatsoenlijk regeren.

Weg met die Brusselmannetjes en de Prutte,s, geen falende Kwiebus meer.


Geplaatst door Josje

Volgens mij hebben veel mensen nauwelijks een idee wat de impact is van intensief vliegverkeer boven de buurt waar je woont. Ik ben ervan overtuigd dat het ooit strafbaar zal worden om mensen zo langdurig zonder rustperioden bloot te stellen aan hard geluid als nu gebeurt in veel gemeenten die onder Schipholroutes liggen. Bij laagvliegen gaat het zelfs om herrie die vergelijkbaar is met de overlast van een festival met dreunende bassen in de directe omgeving, alleen dan niet af en toe een avond of wekend maar dagelijks, het grootste deel van het etmaal. Herrie is iets wat voor een korte periode gedoogd kan en misschien ook wel moet worden, maar iedereeen zal het ermee eens zijn dat het volstrekt ontoelaatbaar is om structureel een dergelijke overlast te veroorzaken, omdat dat de levens van mensen simpelweg onleefbaar maakt. Als je buren je dit aan zouden doen zouden ze hun huis uit worden uitgezet.

Afgezien van het aantal decibellen laat de enorme toename in frequentie waarmee toestellen over een bepaalde plek vliegen voor gehinderden vaak geen of veel te weinig herstelperioden meer over, iets wat noodzakelijk is voor het fysieke stress-systeem om weer tot de normale toestand terug te keren. Lawaai wordt zo een regelrechte sluipmoordenaar.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme uitstoot van fijnstof en ultrafijnstof van het vliegverkeer, waarvan gevoeglijk aangenomen kan worden dat die niet alleen 'tijdelijk effect op de longfunctie' heeft, zoals de conclusie uit een recent kortetermijnonderzoek luidt (klinkt bijna geruststellend, toch?). Een vergelijking met asbest lijkt me niet vergezocht en er zijn verdenkingen dat ultrafijnstof de hersenen kan bereiken. Dat het zeer ongezond is om dagelijks de uitstoot van vele honderden vliegtuigen die op korte afstand over je huis vliegen in te ademen is, ondanks het nog ontbreken van voldoende exacte wetenschappelijk bewijzen, meer dan aannemelijk. De overheid dient hoeder van de volksgezondheid te zijn en heeft de plicht de bevolking tegen door menselijk handelen veroorzaakte schade te beschermen.

Als het er zo voorstaat en de ernst van de huidige situatie dringt nog steeds niet door tot een groot aantal politieke partijen, dan moet er dus meer actie van onderop komen om duidelijk te maken hoe groot de schadelijke impact van de luchtvaart is op de levens van veel mensen. Ik zou iedereen willen oproepen: zorg voor verspreiding van persoonlijke ervaringen, stuur mails aan kamerleden, dien klachten in, doe zelf geluidsmetingen (zie de website SchipholWatch), ga actievoeren!

Geplaatst door Iep uit Landsmeer

Ik zou zeggen de Hubfunctie naar Parijs en alleen nog vakantievluchten op Schiphol toestaan. We verdienen geen bal aan overstappers. Wel aan toeristen die in NL geld uitgeven.

Geplaatst door M. uit Heemskerk uit Heemskerk

Schiphol/de overheid maakt ons KAPOT!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Beste Mensen,

Lees het artikel in AD , OOK OP DEZE SITE :https://www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/kamer-groei-schiphol-voorlopig-niet-aan-de-orde

Dat is VOLSTREKT ANDERS DAN DE NOS HIER BEWEERT ! En dat beiden op 4 juli

Groet

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Nogmaals , De Webmaster zette er een verkeerde kop boven helaas !
Moet zijn: Minister wil praten over groei

Geplaatst door Sara

@klaartje "Een vergelijking met asbest lijkt me niet vergezocht en er zijn verdenkingen dat ultrafijnstof de hersenen kan bereiken" zeer mee eens alleen de verdenkingen... in mensen en honden zijn deze ufp deeltjes in het brein gevonden. In diermodel bij muis kun je heel mooi volgen hoe dit gaat.. Via het ruik orgaan en de neuronen zo het brein in. (aantal publicaties).In muis model van autisme laten onderzoekers afwijkingen in het brein zien tgv ufp (concentraties gelijk aan pieken in een park in Amsterdam West) idem zeer sterke relaties tussen ufp met beroerte en dementie. Dus ufp heeft naar mijn mening juist het brein als target. En in studie Rivm staat nergens dat ze dit mee nemen in hun langlopend onderzoek. Dit nieuws maakt me razend. Rebels wordt ik er van. Terwijl ik maar weer oordoppen in doe voor de nacht

Geplaatst door Sara

Josje bedoel ik

Geplaatst door anoniem1

Dit is in de praktijk groei zonder grens. Met de "geluidswinst" kan men overal naar toe.
Er is officieel al heel veel geluidswinst geboekt,ondanks dat het aantal melders per dag bij bas enorm is gestegen de laatste 2 jaar.
De enige beperking is de vraag uit de markt van de maatschappijen die men wil hebben en de veilige capaciteit van Schiphol.

Deze uitkomst is toch wel een teleurstelling. Dat er geen aantallen zijn genoemd. Het voorstel van alsders was achteraf gezien zo gek nog niet.

Geplaatst door anoniem1

Misschien is het een stragie. Men weet dat het westen van Nederland op termijn niet houdbaar is met stijging zeespiegel. Dus maakt men het eerst onleefbaar zodat de mensen vanzelf daar weg gaan.

Als er nu gevlogen zou worden op een manier zoals in elk fatsoenlijk noord europees land dan was de ellende in elk geval deels nog te overzien.

Geplaatst door Sara

Ja groei zonder grens. Mordor was de hele nacht actief. Vanaf half een tot zes wakker en proberen weer in slaap te vallen. De wekker en de haan zijn overbodig. Nu vrolijk naar mijn werk. Hoe moet je het leven doen zonder nacht rust? Ik vind het met al pittig genoeg. Geen fouten maken...Het schoften tuig. Stille vliegtuigen. Veilige groei. Maak de locale bevolking ziek en doe alsof het niet zo is. Doorliegen inderdaad.

Geplaatst door anoniem1

Men zou zich niet zo sterk op de luchtvaart moeten richten. Het polariseert de economie en maakt haar daarmee kwetsbaar. Luchtvaart is een laagwaaridige economische activiteit. De toegevoegde waarde en marges zijn nihiel. Dat is ook de reden waarom technologisch minder ontwikkelde economien zoals in het midden ossten deze activiteit zo makkelijk op kunnen pakken. Al de aandacht voor en toeschietelijkheid naar de luchtvaart sector zouden beter gericht kunnen worden op andere sectoren. Bijvoorbeeld medisch (stamcel onderzoek) en technoligisch in de region Eindhoven en leiden. Voor transport en de toegevoegde economische waarde (half fabrikaten,herverpakkingen etc) hebben we de rotterdamse haven. De toegevoegde waarde de luchtvaart sector is klein en die van het netwerk is nog nooit objectief duidelijk vastgesteld of aangetoond. Tegelijkertijd maakt de manier waarop men nu de luchtvaart bedrijft grote delen van het westen voor een groot aantal mensen onleefbaar.
Toch het verzoek aan de regering om goed na te denken voor beslissing Schiphol. Niet alleen voor de ontikkeling,het welzijn en de gezondheid van de vele omwonenden en hun kinderen. Ook economisch gezien met een goede strategie voor de economische ontwikkeling van Nederland naar een meer hoogwaardige economie.

Geplaatst door Gerrit uit IJLST

De politici vragen om harde actie want ze luisteren niet naar de burgers die hier grote problemen mee hebben!!!!! Nachtvluchten moeten volledig verboden worden!
Als een burger niet 8 uren kan slapen gaat dit na verloop van tijd over in allerlei ziekten!! De overheid kan mag dit niet toestaan !!!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zze