Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kabinet laat zwaardere toestellen toe op Limburgs vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 769 
|
 nos.nl 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Het kabinet wil dat ook grote en zware vrachtvliegtuigen gebruik kunnen maken van het vliegveld Maastricht Aachen Airport. Staatssecretaris Dijksma wil de vergunning aanpassen, zodat de enige start- en landingsbaan over de hele lengte kan worden gebruikt.

Het kabinet hoopt dat de luchthaven dankzij deze maatregel rendabel zal worden. Een drukkere en voor grotere vliegtuigen toegankelijke luchthaven is goed voor de economie en werkgelegenheid, zegt het kabinet.

Om overlast voor omwonenden niet groter te maken wordt het maximale aantal vluchten dat de luchthaven mag verwerken, teruggebracht tot 25.000 per jaar. Nu zijn dat er nog 51.000.

Maastricht Aachen Airport leidt al jaren een kwakkelend bestaan. In 2014 kon de provincie Limburg een faillissement voorkomen door aandelen over te nemen. De luchthaven wil in 2024 700.000 passagiers en 250.000 ton vracht verwerken.

Dat kan alleen als er zwaardere vliegtuigen mogen landen die de volle lengte van de start- en landingsbaan (2750 meter) nodig hebben, zeggen de provincie en het vliegveld.

Wat eraan vooraf ging, op deze site:
1. Lees hier
2. lees hier

Bekijk bericht op "nos.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Fluitje van een cent dit verlagen van het aantal vluchten van 51.000 naar 25.000 per jaar, want die vliegen er niet eens. Ook die 25.000 vliegen er niet. En als het nodig is, weer met een pennenstreek te verhogen naar 51.000.
O ja er is geen MER opgesteld, gewoon doen.

Geplaatst door anoniem

massaal stemmen op de partij waar de gevestigde orde de grootste hekel aan heeft,en de partij die ook kans maakt om daadwerkelijk een significant blok te gaan vormen.
Ik heb geconcludeerd dat dit de sp is. Al bevind ik mij politiek gezien meer in het d66 en groen links kamp,ik denk dat een stem op de sp de meeste kans geeft dat er daadwerkelijk iets gaat veranderen. Slechtste partij om op te stemmen is de pvv.

Geplaatst door de Vries

Dit zegt de SP over de luchtvaart:

De SP is tegenstander van het openen van Lelystad Airport als overloop luchthaven van Schiphol. Schiphol heeft nog voldoende capaciteit en daardoor zijn grote investeringen en Lelystad de komende jaren niet rendabel.

Schiphol voldoende capaciteit?!?!?

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

@ anoniem die adviseert om op de SP te stemmen omdat een stem op de sp de meeste kans geeft dat er daadwerkelijk iets gaat veranderen.

Niet voor degenen wier leven wordt vergald door Schiphol dus.
Uw redenering volgend, ook zou je evengoed kunnen besluiten om je stem aan GroenLinks te geven. Maar dat zal ook met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitlopen op de deceptie nr. zoveel.
Schiphol is voor geen enkele partij geen breekpunt bij coalitie-onderhandelingen, geen punt waaraan hoe dan ook aan zullen vasthouden; het wordt dus wisselgeld, als het zover is.
’T maakt niet uit op wie je stemt; een stem op de Partij voor de Dieren zet net zoveel zoden aan de dijk.

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Er zaten wel erg veel storende fouten in bovenstaande post. Daarom nog een keer:

Niet voor degenen wier leven wordt vergald door Schiphol dus.
Uw redenering volgend, ook zou je evengoed kunnen besluiten om je stem aan GroenLinks te geven. Maar dat zal ook met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitlopen op deceptie nr. zoveel.
Schiphol is voor geen enkele partij breekpunt bij coalitie-onderhandelingen, geen punt waaraan ze hoe dan ook zullen vasthouden; het wordt dus wisselgeld, als het zover is.
’T maakt niet uit op wie je stemt; een stem op de Partij voor de Dieren zet net zoveel zoden aan de dijk.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

@Wobbe,

Partij van de dieren zou best eens deel kunnen nemen in een volgende coalitie aangezien dat waarschijnlijk een lappendeken van partijen wordt en PVDD best redelijke standpunten verkondigt.

De kans dat PVDD meedoet is gelukkig groter dan dat milieuslooppartij PVV meedoet.