Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kaag: Nalatigheid KLM onacceptabel maar nog geen consequenties

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 692 
|
 Luchtvaartnieuws 
AirFrance_KLM_HvS.JPG

Dat KLM nauwelijks voortgang boekt op de afspraken die zijn verbonden aan de staatssteun, is volgens minister van Financiën Sigrid Kaag "onacceptabel". De bewindsvrouw wil in gesprek met de nieuwe topvrouw Marjan Rintel, maar geeft toe dat het kabinet nog geen consequenties kan verbinden aan de "zeer gebrekkige naleving van de voorwaarden".

Kaag sprak, samen met collega-minister Mark Harbers (Infrastructuur), met de Tweede Kamer over de aandelenuitgifte van Air France-KLM, waarvan de staat aandeelhouder is. Maar ook de bevindingen van staatsagent Jeroen Kremers kwamen aan bod. Kremers werd aangesteld om toezicht te houden nadat het kabinet miljarden aan staatssteun had beloofd aan KLM in de coronacrisis. In ruil ervoor moeten onder meer de personeelskosten omlaag en moet KLM sneller vergroenen.

Hoewel Kaag ook erkent dat "we corona nog niet zo lang achter ons hebben gelaten", moet KLM meer laten zien. Het is volgens haar onverteerbaar dat "er in de perceptie zo lichtvaardig wordt omgegaan" met de afspraken. Kaag en Harbers hebben KLM duidelijk gemaakt dat het ze "menens" is. Maar een stok achter de deur is er niet, moest de bewindsvrouw toegeven tegenover een kritische Kamer.

Lees hier verder.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Uden uit Veghel

Maar wel weer aandelen KLM kopen, D66 is niks waard.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

D66 is gewaarschuwd, regeren is halveren, want telkens blijft het bij woorden, maar de afrekening komt in daden.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Kaag doet het in elk geval beter dan Hoekstra. Waar Hoekstra nog meer dan 12 euro betaalde voor de aandelen koopt Kaag ze voor 1,17 euro.
Het verlies van Hoekstra,s aankoop is daarmee op 90% en zo,n 700 miljoen euro gekomen.
(iets minder want het aandeel staat wat hoger maar aan de andere kant is de emissie nog niet afgewikkeld en de koers zou verder kunnen dalen).