Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kaag en Braassem: ’Kettingbeding Schiphol gaat te ver’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 810 
|
 leidschdagblad.nl - 13-03-18 
tb_vliegtuig_Gargolux_LK-VCM-2.jpg

Door Erna Straatsma

De gemeente Kaag en Braassem keert zich met grote meerderheid (CDA, PRO, SvKB en D66) tegen het nieuwe kettingbeding voor wonen dicht bij Schiphol.

De partijen vinden het veel te ver gaan dat bewoners in nieuwbouwwijken rondom Schiphol een kettingbeding moeten tekenen waarin afstand doen van hun recht om te klagen over eventuele overlast van de luchthaven. Dit op straffe van 100.000 euro bij overtreding.

Pro, SvKB en D66 steunden maandagavond twee moties van CDA-raadslid Marcel Doze om actie te ondernemen tegen de groei van Schiphol en het voorgestelde kettingbeding. VVD en Liberaal Kaag en Braassem vinden de wensen van de andere partijen ’onrealistisch’.

Het kettingbeding vormt een onderdeel van een woningbouwdeal tussen Schiphol, de rijksoverheid en de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Gemeenten moeten er voor zorgen dat die nieuwe bewoners geen claims op Schiphol kunnen leggen.

Bekijk bericht op "leidschdagblad.nl - 13-03-18"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door M uit U

Kan ik ook contractueel laten vastleggen dat Schiphol geen vliegroutes meer over mijn woning laat gaan, nu niet en in de toekomst niet, op straffe van € 1.000.000,- per vliegtuig dat toch over komt bulderen?