Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Jetten hoopt gat in vliegtaks voor privéjet op termijn te dichten

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 552 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
strooien_met_euros.jpg
Strooien met euro's niet zonder voorwaarden
Credit: pixabay


Klimaatminister Rob Jetten hoopt in de toekomst een oplossing te vinden voor de uitzondering van transferpassagiers en privéjets op de vliegbelasting. Dat zegt hij na kritiek op de gaten in de vliegbelasting uit de Tweede Kamer. Een aantal partijen legt volgens de bewindsman de "vinger op de zere plek".

SP-Kamerlid Mahir Alkaya uitte zijn onvrede over de uitzondering voor transferpassagiers uit het buitenland. Mensen die overstappen op een andere vlucht op Schiphol, hoeven geen vliegbelasting te betalen. Het CDA wil dat diezelfde uitzondering geldt voor mensen die met de trein uit het buitenland naar het vliegveld reizen. Kamerlid Pieter Omtzigt pleit ervoor om ook zakenjets onder de vliegtaks te laten vallen.

Voor komend jaar kan het kabinet de vliegtaks niet aanpassen, liet Jetten doorschemeren tijdens het debat over het Belastingplan. Maar hij is door de partijen wel aan het denken gezet. "We zoeken naar vormen om vliegen beter te beprijzen. Daar zetten we nu een belangrijke stap in met de aanpassing van de vliegbelasting. Maar onder andere op privéjets en op transferpassagiers, zit er nog een lacune in het beleid."

De bewindsman wijst erop dat minister Mark Harbers (Infrastructuur) begin volgend jaar met toekomstplannen voor de luchtvaart komt. Jetten wil de hiaten in de vliegtaks met Harbers bespreken.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Veelvuldig vliegtuiggebruik zal inderdaad zwaarder moeten worden belast. Ook dat van overstappers en van privéjets! De toekomst van de luchtvaart zal moeten worden gericht op veel minder vluchten en het verminderen van vele bestemmingen van Schiphol, die slechts ten gunste komen aan AF/KLM en de luchthaven zelf. En Lelystad Airport moet worden geschrapt. Anders komen we om in de herrie overal in NL!