Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Japan voert maandag vliegtax in

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 787 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 03-01-2019 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

TOKIO - Japan voert op maandag 7 januari een vertrektaks in. Daardoor moeten reizigers die het land per vliegtuig of boot verlaten een belasting van 1000 yen betalen. Dat is omgerekend 8 euro. De taks zit in de ticketprijs verwerkt en hoeft dus niet apart afgerekend te worden.

De regering van het Aziatische land wil de opbrengst, die op zo’n 400 miljoen euro per jaar wordt geschat, gebruiken om in luchthavens en in toerisme te investeren. Reizigers die hun ticket vóór 7 januari kopen, hoeven de belasting niet af te dragen.

Nederland
De Nederlandse regering wil in 2021 ook een vliegtaks invoeren. De opbrengst daarvan gaat echter niet naar de luchtvaart of naar het toerisme, maar naar de algemene middelen (de schatkist). Er is nog niet besloten hoe hoog die taks wordt.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 03-01-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

"De regering van het Aziatische land wil de opbrengst, die op zo’n 400 miljoen euro per jaar wordt geschat, gebruiken om in luchthavens en in toerisme te investeren."

Het zou beter zijn als ze het geld inzetten om juist NIET in luchthavens en toerisme te investeren en verdere groei te ontmoedigen.!

Geplaatst door M. uit Heemskerk

Als dat waar is dan wordt zie ik kotsmisselijk van deze taks, dan denken mensen staks nogsteeds: ik betaal toch netjes mijn eigen vliegreis.
Daar is niks van waar, degene die niet met het vliegtuig gaan betalen een groot deel van hun vervuilende vliegreis. Er wordt 1,2 miljard Euro per jaar weggegeven aan de luchtvaart in Nederland aan BTW en accijns vrijstelling. Ik hoop dat we dan voor de schatkist 1,2 miljard aan vliegtaks ophalen per jaar.
Met de groei van nu zal 1,2 miljard aan de lage kant zijn. Waarom hoor ik daar geen politicus over? Zie ik iets over het hoofd?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Ik koop nooit maar dan ook nooit geen japanse producten, ik kijk of er op alle artikelen die ik wil aanschaffen geen ‘Made in Japan’ vermeld is. En dan dit weer, een vliegmaarwegtaks met een argumentatie waar ik totaal en helaas ‘weer’ niet achter sta!

Ik ben geen wereldverbeteraar hoor, maar zolang het dit volk maar walvissen afknalt omwille van onderzoek en dolfijnen (taij) blijft vermoorden ben ik helemaal klaar met dit stukje Azië.

Nee! Nooit geen japanse auto of camera voor mij!

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

...ik zie het somber in met de mensheid