Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Is het nu het moment voor hervorming luchtvaart?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 434 
|
 volkskrant.nl - 23-03-2020 
wp_luchtfoto_2893.jpg

e Britse humorist George Mikes omschreef reizen als een epidemie die half jaren vijftig begon en zich nog steeds verspreidt. ‘De epidemie met de wetenschappelijke naam travelitis furiosus wordt veroorzaakt door een virus met de naam voorspoed.’

Nu de politiek alles in het werk stelt om het coronavirus uit te roeien, zou het ook goed zijn om het reizigersvirus in de kiem te smoren. Corona biedt een uitgelezen kans om het massatoerisme in een duurzamer model te gieten.

De luchtvaart, die door de continue prijzenoorlog al een marginale bedrijfstak was geworden, legt door dit virus mondiaal het loodje. Bijna alle luchtvaartmaatschappijen zullen om staatssteun moeten aankloppen of zelfs worden genationaliseerd......

Lees dit Volkskrant artikel verder via onderstaande link...

Bekijk bericht op "volkskrant.nl - 23-03-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Het is voornamelijk de luchtvaart, die dit virus mondiaal heeft verspreid. Ze staan nu vooraan in de rij om geld van de overheden te ontvangen en brengen de lasten bij anderen. Straks willen ze weer doorgaan met hun iditote groei, die onze wereld nog kwetsbaarder zal maken.

Natuurlijk moet dit totaal anders, niet alleen door corona, maar ook door de opwarming, wat een nog grotere crisis gaat worden.

We hadden de miljarden die nu zijn verspild hard nodig om de klimaateffecten tegen te gaan.

Het tijdperk van het grote hersenloze genieten moet over zijn.

Geplaatst door sara uit amstelveen


Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Kabinet KLM, Benschop en Elbers hebben zichzelf volledig BELACHELIJK gemaakt.
Tot twee weken geleden had men het over groei, Lelystad en economie.
Miljarden zijn er afgelopen jaren aan opgegaan aan directe en indirecte subsidies. En nu gaan er weer miljarden heen om het blok aan ons been maar overeind te houden. Er blijkt 0 reserve.
De sector en KLM in het bijzonder is terminaal ziek. Het coronavirus is een trigger maar het was anders toch wel lange termijn gebeurt. Puur mismanagement van de politiek en dit soort graaiend tuig aan de top.
De wereld is dramatischer verandert dan na 9/11. KLM is de zwakste schakel, er is geen geld, geen reserve en de intercontinentale vluchten zijn straks zeer langdurig de klos.
De gekte van de afgelopen jaren met vliegen komt NOOIT meer terug.
Stop met geld te verbrassen aan deze lieden. School het personeel om, laat ze iets nuttigs en toekomstbestendig gaan doen. Het geld is straks KEIHARD nodig voor de nieuwe economie die er wel toe doet.

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Reken er maar niet op: de luchtvaartmaatschappijen worden wereldwijd door de overheden gesteund. De enige hoop is dat de vliegconsument er genoeg van krijgt om met een heleboel potentiele besmetters opgepakt in zo'n ding te gaan zitten.

Maar ik verwacht dat straks de zaak weer doorgaat als voorheen, de klimaatcrisis vergeten is, en de egoistische burger weer voor een habbekrats overal naar toe vliegt!

Het liegen en bedriegen gaat straks ook weer gewoon door.

Weiger te vliegen net als ik, doe er niet meer aan mee, verziek deze wereld niet verder en ondersteun deze schoften niet meer!