Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Inwoners Aalsmeer spreken met minister Van Nieuwenhuizen: ‘Wij willen geen groei Schiphol’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 471 
|
 eenvandaag.avrotros.nl - 19-08-2019 
HvS_Logo-rijksoverheid-instrastructuur-en-Waterstaat.png

Auteur: Marja Sol

Minister Cora van Nieuwenhuizen was vandaag in het hol van de leeuw. Ze sprak met omwonenden over haar groeiplannen voor Schiphol. Voor Aalsmeerders kan van groei geen meer sprake zijn. "Bent u wel eens 500 keer per dag gestoord met 85 decibel of meer?"

"Wij verdrinken in bakken geluid, elke keer weer." Jan Boomhouwer woont al jaren onder de Aalsmeerbaan. Hij heeft veel last van vliegtuigen die laag over zijn huis scheren. Soms zijn het er wel 500 per dag. Van 's morgens 7 tot 's avonds 11 uur. Van groei van Schiphol kan wat hem betreft geen sprake meer zijn omdat het in Aalsmeer nu al niet meer leefbaar is.

Minder hinder
Vandaag kreeg hij de kans om met minister Cora van Nieuwenhuizen in discussie te gaan over haar plannen om maximaal 40.000 extra vliegbewegingen op Schiphol toe te staan. Dat kan volgens haar alleen als de hinder voor omwonenden aantoonbaar minder wordt.

Ze maakt een toer lang gemeenten die overlast hebben van het vliegveld. Boomhouwer was samen met een aantal andere bewoners en ondernemers uitgenodigd om de minister te adviseren.

Poppenkast
Boomhouwer noemt de bijeenkomst een poppenkast. "Er zijn vijf ondernemers en vijf bewoners in drie kwartier gepropt. Je kan daar geen evenwichtig beeld schetsen van de enorme overlast die we ondervinden. Daarvoor moet Cora een keer in een tuin of woonkamer hier gaan zitten."

Inwoners van Aalsmeer geloven niet in de belofte van de minister om groei alleen toe te staan als er minder overlast komt. Dat hebben ze afgelopen 25 jaar vaker gehoord. Intussen is het aantal vluchten gestegen tot 500.000 per jaar en is de geluidsoverlast enorm toegenomen.

Geen geloof in stillere vliegtuigen
In Aalsmeer is het nooit meer stil, zeggen inwoners. Stillere vliegtuigen zullen weinig uitmaken, want of een toestel met 85 decibel produceert of 75, het is in beide gevallen veel lawaai.

Boomhouwer was na afloop van het gesprek niet tevreden. Hij vindt dat de leefbaarheid in Aalsmeer nu belangrijker is dan de economie van Nederland. Maar daar heeft hij de minister niet van kunnen overtuigen.

Bekijk bericht op "eenvandaag.avrotros.nl - 19-08-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

De minister heeft schijt aan uw leefbaarheid, want we moeten ook de economie niet vergeten!

Geplaatst door Jacinta uit Uithoorn

Die gaat weer lekker terug naar haar eigen huisje, ach een paar dorpen die last hebben.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Want als deze Cora een integer mens zou zijn, dan zou ze de gesprekken doen in de tuin van de mensen en toegeven, dat dit een onleefbare klereherrie is, waar geen enkel mens onder zou moeten wonen, omdat het gezondheidsschade teweeg zal brengen.

Dat deed ze dus niet en dat zegt genoeg lijkt mij.

Geplaatst door Bas van den Born uit Wijk aan Zee

Ze wil ook minder pretvluchten vanaf Schiphol, daar moeten we ook niet blij mee zijn, want die worden door grotere vliegtuigen vervangen
Dus in alle opzichten veel meer en vaker overlast

Geplaatst door arnold

Minder overlast is uiteraard een illusie zolang Schiphol en consorten op maximale capaciteit blijven inzetten. Hierdoor kunnen overlast beperkende maatregelen nauwelijks gebruikt worden.

Wel "grappig", ik las ergens anders dat er een 1 minuut protest was voor de deur van het pand en de minister vroeg wat daar de bedoeling van was. De uitleg moest 2 keer verteld worden omdat de eerste keer er een vliegtuig overkwam.

Geplaatst door Ruud uit Aalsmeer

Een op de vijf Nederlanders heeft te maken met slaapproblemen. In Aalsmeer ligt dat percentage nagenoeg op 100 procent! Continu vliegtuiglawaai en een douche van milieuvervuiling veroorzaakt stress, slaapproblemen, vermoeidheid, gezondheidsklachten, concentratieproblemen en zelfs studieproblemen en relatieproblemen door alle irritatie!!!!!! Minister Cora van Nieuwenhuizen kan dat alleen proberen te begrijpen als ze er zelf minimaal 48 uur mee geconfronteerd zou worden. Ik ben zelf in Aalsmeer geboren en ben echt wel wat gewend, maar de overlast is al jaren onacceptabel en het wordt alleen maar erger!!!

Geplaatst door Arnold

@Ruud

De minister wil dat niet begrijpen. Ze wil de weg plaveien voor meer groei en de lastige burgers vooral in slaap sussen en koest houden.
Als ze het wel zou willen begrijpen dan had ze Schiphol tot minstens 2023 op slot gelaten.


Geplaatst door Arnold


Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Het aantal ernstig gehinderden is gemakkelijk te manipuleren door de klachtenprocedure nog ingewikkelder te maken en de grens van zgn. veelklagers nog verder te verlagen. Zou de sector dit al overwegen?