Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Inspraak over luchtvaart is een fopspeen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 332 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
gh_aktie_DSCN2559.JPG

Opinie - Frans van den Berg

Met spandoeken en flyers protesteren tegen inspraak over het luchtvaartbeleid voor de periode tot 2050. Een opmerkelijke actie voor de deur van het provinciehuis in Haarlem. Maar hebben de actievoerders gelijk, is deze inspraak slechts een fopspeen?

De komende maanden wordt duidelijk welke kant het opgaat met de luchtvaart in Nederland. Wereldwijd groeit het aantal vluchten met vijf procent per jaar. De luchtvaartorganisatie Iata verwacht dat het aantal passagiers wereldwijd in 2036 is verdubbeld. Met name in Azië is de groei gigantisch.

Meer vliegen

Schiphol zit tot eind 2020 vrijwel vol met 500.000 vluchten. De Milieueffectrapportage over Schiphol laat al zeer lang op zich wachten. Bewoners vrezen dat uit die hoge hoed rolt dat er meer gevlogen kan worden. Ook de nieuwe topman van de luchthaven, Dick Benschop, zet daar op in. Voordat het licht op groen wordt gezet, moet er nog wel even worden gesleuteld aan de veiligheid van het vliegverkeer, mag de Omgevingsraad Schiphol een advies uitbrengen en worden op voorstel van de minister bijeenkomsten in alle provincies gehouden.

„De opstellers van de luchtvaartnota..................

Lees verder in het originele artikel, via onderstaande link.

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap

Zou best wel eens kunnen; eerlijk gezegd ben ik er zelfs bang voor. Maar niet reageren lijkt mij ook geen optie. Dan zegt de luchtvaarsector dat het allemaal wel mee valt......

Geplaatst door Wobbe

Precies wat ik dacht; “Proberen ze ook nog fijnstof in mijn ogen te strooien.”