Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Inspectie start met slothandhaving General Aviation op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 149 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 28-03-2024 
Logo_ILT.jpg
Credit: ILenT


Vanaf 31 maart start de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) met de slothandhaving voor de general aviation op Schiphol. Dit betekent dat de inspectie gaat handhaven op het misbruik van de toegewezen tijdsperiodes door de recreatieve luchtvaart, privéjets en de niet-commerciële zakelijke luchtvaart.

Om geluidsoverlast voor omwonenden tegen te gaan, kijkt de ILT vooral naar het mogelijk ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten door de general aviation. Overheidsvluchten, noodlandingen en humanitaire vluchten zijn uitgezonderd van de regels voor slotgebruik.

De ILT gaat na het zomerseizoen de slothandhaving voor de general aviation uitbreiden naar Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Op deze luchthavens handhaaft de ILT al op slotmisbruik door de commerciële luchtvaart.

General aviation is goed voor circa 2 tot 3 procent van het totale aantal vluchten op Schiphol. Van een overtreding is volgens de ILT sprake als bijvoorbeeld een vliegtuig op Schiphol in de nacht vliegt met een slot voor overdag. Ook het vliegen zonder slot, of het herhaaldelijk en opzettelijk niet gebruiken van een toegewezen slot behoort tot de overtredingen waar de inspectie op gaat handhaven.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 28-03-2024"

Reacties op dit bericht