Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Inspectie pakt luchtvaartmaatschappijen Schiphol aan

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1277 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
hv_vliegtuig_2255.jpeg

Door Frans van den Berg

SCHIPHOL - De inspectie leefomgeving en transport heeft zestien luchtvaartmaatschappijen aangepakt voor overtredingen op de luchthaven Schiphol. Dat meldt ze donderdag.

Zes maatschappijen kregen een waarschuwingsbrief omdat ze te veel zijn afgeweken van de voorgeschreven routes in het luchtruim, zo staat in de handhavingsrapportage Schiphol 2015. Lees dit hier .

De luchtverkeersleiding heeft zelfs een boete gekregen omdat in 2014 teveel is afgeweken van de nachtelijke routes.

Een luchtvaartmaatschappij presteert het om regelmatig en zonder geldige reden tussen 23 en 7 uur te landen. Na 23 uur geldt het strengere nachtregime en daarvoor had deze maatschappij geen toestemming. Wegens 'slotsmisbruik' is daarom een last onder dwangsom opgelegd.

Op de gates met voorzieningen voor stroom, mogen piloten niet de motor in de staart aanzetten voor stroomopwekking. Dit om de vervuiling tegen te gaan.

Maar in 3,9 procent van de gevallen wordt volgens de inspectie toch van die regel afgeweken. Negen maatschappijen hebben het afgelopen jaar een waarschuwingsbrief ontvangen, zo blijkt uit de rapportage van de inspectie.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht