Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Informatiebijeenkomst gevolgen vliegveld Lelystad

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 801 
|
 twentsvolksblad.nl 
tb_vliegtuig_PH-BFY.jpg

NIJVERDAL - Op dinsdag 14 februari om 19.30 uur houdt de gemeenteraad van Hellendoorn een informele openbare informatiebijeenkomst rond de ontwikkelingen en aanvliegroutes van vliegveld Lelystad. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal.

Net zoals in andere plaatsen in de omgeving hebben partijen in de gemeente Hellendoorn hun zorgen uitgesproken over het langdurig laagvliegen en in de wacht staan van vliegtuigen op weg naar Lelystad. Men vreest voor geluidsoverlast en milieuschade door uitstoot van brandstof van vliegtuigen in het luchtruim boven de gemeente. Een ministerieel routebesluit moet nog worden genomen. Er zijn dus nog mogelijkheden invloed uit te oefenen.

Om de raad en andere belangstellenden in staat te stellen zich de materie eigen te maken zullen verschillende experts hun inzichten delen. De heer A. ter Kuile, bestuurslid Plaatselijk Belang Haarle en luchtvaartdeskundige, schetst de recente ontwikkelingen. De heer H. van Nes, verkeersvlieger en zweefvlieger uit Lemelerveld, doet de technische details van de indeling van het luchtruim uit de doeken. Geïnteresseerden zijn hartelijk welkom.

Bekijk bericht op "twentsvolksblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Kom eens een paar dagen kijken in Heiloo, dan heb je een heel goed beeld van de aankomende overlast van laagvliegende vliegtuigen en van wat jullie daar te wachten staat!