Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Informatie-avonden over uitbreidingsplannen voor Schiphol

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 249 
|
 heerhugowaardcentraal.nl - 01-03-2021 
AMS_Amsterdam_Airport_Schiphol-verkeerstoren.jpg
Verkeerstoren Schiphol
Credit: qwesy qwesy

Vanaf dinsdag kunnen zienswijzen worden ingediend over de ontwerpwijziging van het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol en het daarvoor opgestelde milieueffectrapport. Om meer te weten te komen over de nieuwe plannen worden vier online informatieavonden georganiseerd. Kennisnetwerk Impact luidde half januari de noodklok voor mensen die in het verlengde van de Polderbaan en de Kaagbaan wonen.

Impact wijst op plannen voor Amsterdam Zuidstad, een nieuw centrum, waarvoor een verschuiving van luchtvaartverkeer gepland staat richting de Polderbaan en de Kaagbaan. Een 'hoogfrequent vliegsysteem' moet 51 passages per uur per baan mogelijk maken. Om extra overlast tegen te gaan wordt gewerkt aan een herindeling van het luchtruim met 'optimale vaste routes' waarop vliegtuigen continu dalen of stijgen.

Impact vreest echter dat de mensen die aan deze routes wonen de klos zullen zijn. Het Totaal Volume Geluid moet op een locatie over een jaar gemeten onder de 58dB (A) Lden blijven, maar met een slimme spreiding of juist concentratie van vluchten op bepaalde tijden en dagen zou daar een mouw aan te passen zijn.

De eerste twee digitale bijeenkomsten zijn op dinsdag 9 maart vanaf 15:00 en 19:00 uur, en de derde en vierde zijn op donderdag 11 maart op dezelfde tijdstippen. Tijdens de digitale bijeenkomsten is er in een aantal themasessies gelegenheid om vragen te stellen. Alle info over de digitale bijeenkomsten staat op informatieplatformluchtvaart.nl. Meer informatie over het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol is te vinden op platformparticipatie.nl en luchtvaartindetoekomst.nl..

Bekijk bericht op "heerhugowaardcentraal.nl - 01-03-2021"

Reacties op dit bericht