Platform Vlieghinder Kennemerland
 

In Noord-Holland is het stil

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1468 
|
 Provincie Noord Holland 
tb_leefomgeving_castricum_Korendijk.jpg

De Wijde Blik en Bovenkerkerpolder bij Amstelveen en Grootslag West in West-Friesland blijven een stiltegebied. In 2017 bleken deze gebieden niet aan de criteria van een stiltegebied te voldoen. Er zijn ‘stiltetafels’ georganiseerd om te kijken of het nog zinvol en wenselijk was om deze gebieden als stiltegebied te behouden.

Na deze stiltetafels is besloten dat deze 3 gebieden een stiltegebied blijven. In totaal zijn er 39 stiltegebieden in Noord-Holland.

Gedeputeerde Adnan Tekin: “De stiltetafels in de verschillende gebieden waren heel waardevol. Waardering voor stilte is voor iedereen anders. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en de bewoners bekijken dat allemaal op hun eigen manier. Ik ben blij dat we alle 3 de gebieden kunnen behouden als stiltegebied.”

Stiltegebied


Een stiltegebied is een gebied dat zoveel mogelijk stil wordt gehouden en waarin de geluiden van flora en fauna overheersen. Mensen hebben behoefte aan rust, stilte en groen. In Noord-Holland zijn in de jaren '80 stiltegebieden vastgesteld om rustige gebieden voor de toekomst te behouden.

Stiltetafels


De stiltetafels zijn gehouden voor de gebieden De Wijde Blik, Bovenkerkerpolder en Grootslag West. Aan de stiltetafels hebben verschillende belanghebbenden per gebied deelgenomen zoals gemeenten, natuurorganisaties, ondernemers, bewoners of statenleden. Uit de verschillende stiltetafels is een beter beeld ontstaan over de vraagstukken per gebied, de uitkomsten maar ook de mogelijke oplossingen.

Bekijk bericht op "Provincie Noord Holland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Ach wat is het toch weer geweldig gesteld! Dit is wel het ultieme zoethoudertje ‘en ik maak het veel mooier dan het is’ .
Stilte? Stilte in N-H? Waar?.........

Vraag eens aan de Omgevingsdienst waarom de Db,s veroorzaakt door industrie verhoogd zijn in 2018!
Die meneer tekin heeft 10 kilo boter op zijn hoofd enne steek er nog maar eentje op hoor......

Geplaatst door sara

Bovenkerkerpolder bij Amstelveen? Daar komen ze dwars overheen?

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Inderdaad, de gedeputeerde van Noord-Holland, de heer Tekin, heeft wel vaker onzinnige uitspraken cq. opmerkingen.
Alles geoorloofd voor de bühne.
Stilte gebieden zijn in Noord-Holland ver te zoeken en dan nog met een vergrootglas.
Het Uitgeestermeer-gebied WAS een stilte gebied, de Castricumse duinen WAS een stilte gebied en de Kennemerduinen WAS een stilte gebied.
Nu tergt de luchtvaartsector deze gebieden met een enorme klere herrie en vervuiling die zijn weerga niet kent.
Op een krappe 600 meter (regelmatig lager dan de verplichte minimum hoogte van 600 meter), denderen de vliegtuigen over deze inmiddels 'herrie-gebieden' heen.
Mijn inziens kan de heer Tekin beter uit de politieke ambt vertrekken, hij zou, zonder gehoorbescherming de gehele dag, in 1 van deze 3 herrie-gebieden kunnen gaan schoffelen.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

De Wijde Blik? Daar kom ik wel eens, maar ook daar hoor je vliegtuigen.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Met Lelystad erbij zit straks bijna geheel Nederland in de herrie. Gaan we het daar ook een stiltegebied noemen?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Toch maar even de provincie in kennis gesteld,

Naar aanleiding op plaatsing van de site van vlieghinder.nl waarin verwezen wordt naar uw artikel,

https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2019/Februari_2019/In_Noord_Holland_is_het_stil

Het volgende,

Wat is dit voor een onzin zeg? Stilte in N-H ? Uw gedeputeerde Tekin heeft een beetje boter op zijn hoofd!
Waarom worden er toch van die onzin verhalen verteld aan de bewoners van N-H? Er is al jaren nergens maar dan ook nergens in N-H stilte meer!


Geplaatst door elodie uit Wintelre

In de omgeving van Eindhoven Airport, ligt ook een stiltegebied, in Oostelbeers gelegen in gemeente Oirschot. De gemeente Oirschot heeft dit stiltegebied jaren geleden vastgesteld en vervolgens gaat deze gemeente wel akkoord met een nieuwe vliegroute 1B over dit stiltegebied. Dus..........................een stiltegebied in Nederland bestaat alleen zolang het voor de overheid van pas komt. En ..................gelet op deze ongestoorde vlieg ambities (herriesport) van onze overheid is over 10 jaar geheel Nederland een lawaaigebied. Ach, doordat we toch van het aardgas af moeten, onze woningen extra moeten isoleren, blijven we toch het gehele jaar binnen zitten en horen dit vliegtuig geweld niet. Alleen nog een luchtreiniger aanschaffen en we zijn gereed voor de toekomst. Moedertje Aarde zal uiteindelijk wel ingrijpen.

Geplaatst door Ciska Rijswijk uit Kortenhoef

In een stilte gebied zijn regels voor alle burgers maar, die gelden niet voor de luchtvaart!
Die vliegen gewoon over het plassengebied. Niet eens zo laag, maar boven water klinkt het 2x zo hard en ver. Soms trilt gewoon de veengrond.

Geplaatst door sara

Mensen, ik ben zo boos hierom. Echt frustratie. JE KUNT GEWOON NIET VLUCHTEN van de herrie. Altijd en overal. In de rest van Nederland doet of we gek zijn. Mijn buren horen het niet. Ik snap het niet. Stilte gebieden??? waar dan.

Geplaatst door Wim uit Castricum

En dan volgend jaar 37x (+ nog extra toestellen omdat ze zo goedkoop zijn) de JSF (110 db/stuk) erbij in Leeuwarden en Gilze-Rijen.
Dan wordt het helemaal feest in vliegveld NL.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Het vliegen is een typische ´rechtse hobby’

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Beste mensen,

Hierbij het antwoord van provincie N-H,

Beste mijnheer Nuevenanoniem,

Dank voor uw mail. Ik begrijp dat uw frustratie met name betrekking heeft op overlast van vliegverkeer in uw leefomgeving. Deze frustratie kan ik helaas niet wegnemen, maar ook wij vinden het belangrijk dat in Noord-Holland plaatsen blijven bestaan waar het, in ieder geval relatief, rustiger is. Daarom hebben we stiltegebieden aangewezen. Voor meer informatie over dit beleid verwijs ik u naar het dossier ‘stiltegebieden’ op onze website.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Mw Ivm privacy weggelaten
Provincie Noord-Holland
Directie Beleid/Adviseur Omgevingsbeleid


Houtplein 33 2012 DE Haarlem
Aanwezig: ma-, di-, do- en vrijdag

http://www.noord-holland.nl


Geplaatst door Frans S uit Heemstede

Relatief jaja, bij stiltegebieden geen 30 vliegtuigen per uur maar pak hem beet een stuk of 10.
Dat kan je relatief rustiger noemen ,maar het is wel de boel besodemieteren.

Geplaatst door Nederbelgen uit Belgie

Mag ik even lachen ?
Hahaha: 2019: stiltegebied = explosieve toename laagvliegroutes, dag en nacht met nog meer 747's , 767's , 777's, alle airbussen 'dreamliners' (what's in a name: voor wie eigenlijk ?) kerosine stank, vervuiling, fijnstof.
We hebben het hier over: Zuid-Limburg, Voerstreek, Kempen ,Ardennen, Hoge Venen, Belgische en Duitse Eifel, Sauerland enz. enz. ...Goed bezig, toch ?????