Platform Vlieghinder Kennemerland
 

In gesprek over de toekomst van onze luchtvaart.

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1015 
|
 Secretaris PVRC 
logo_ORS.jpg

Aviodome
Seineweg 2
1043 BG AMSTERDAM

Bent u erbij?
Minister Cora van Nieuwenhuizen en Hans Alders, voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de nationale Luchtvaartdag over de toekomst van de luchtvaart in Nederland.

U bent op zaterdag 8 december welkom in het nieuwe Amsterdrome in Amsterdam.
U kunt de hele dag deelnemen (10.00 – 16.00 uur) of kiezen voor alleen de ochtend of de middag.

In gesprek over de toekomst van onze luchtvaart.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) werkt aan een nieuwe visie op de toekomst voor de luchtvaart tot 2050 en aan een herziening van het luchtruim. Het ministerie heeft daarvoor bijvoorbeeld in het hele land luchtvaartgesprekken georganiseerd. De ORS brengt binnenkort een advies uit aan de minister over de ontwikkeling van Schiphol tot 2030. De ORS heeft daarvoor met huiskamergesprekken, een online consultatie, publieksonderzoek en themabijeenkomsten de wensen en ideeën van veel betrokkenen op een rij gezet.
Tijdens de Luchtvaartdag hoort u wat de ORS en het ministerie van IenW aan inzichten, wensen en behoeften bij allerlei belanghebbenden hebben opgehaald. Over alle onderwerpen kunt u op deze dag met leden van de ORS, het ministerie van IenW en andere aanwezigen in gesprek. Met elkaar gaan we actuele luchtvaartthema’s verder verkennen en verdiepen. Op weg naar een heldere agenda voor de keuzes die in 2019 nodig zijn voor de toekomst van onze luchtvaart.

Waar gaat het over?
Hoe is de internationale positie van Schiphol te behouden en versterken? Hoe is de leef kwaliteit rond deze luchthaven te vergroten? Wat is een goede balans tussen beide? Waar kan nog gebouwd worden? Wat is dan de relatie tussen wonen en vliegen? Hoe bewaakt het Nieuwe Normen en Handhavingsstelsel die balans? Nu en de komende jaren?

Welke klimaatmaatregelen zijn er nationaal en internationaal nodig voor de luchtvaart? Welke innovaties zijn daarbij kansrijk? Wat is de invloed van luchthavens op de gezondheid van omwonenden? Hoe denken Nederlanders over de groei of krimp van luchtvaart? En wat betekent dat voor Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Lelystad en Groningen-Eelde? Hoe kan een herziening van het luchtruim bijdragen aan minder hinder? En hoe aan een efficiënter gebruik? Hoe kijkt iedereen naar deze ontwikkelingen richting het jaar 2050? Wanneer kunnen treinen bijvoorbeeld een beter alternatief zijn voor vluchten binnen Europa?
Deze en vele andere onderwerpen staan 8 december centraal.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Reserveer de dag vast in uw agenda en meldt u aan via deze link (zie hier). U krijgt na 20 november een uitnodiging met een volledig programma per mail. Via de link in deze mail kunt u zich dan definitief aanmelden en kenbaar maken voor welke workshops u belangstelling heeft. Na uw definitieve aanmelding krijgt u een bevestiging.

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@luchtvaartdag.nl of 030 275 96 20.

Hans van Schoor
secretaris


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Zondag 25 november te lezen op teletekst: 'concept' rapport vermeld dat Schiphol kan groeien naar 540.000 vliegbewegingen en dat geluidoverlast en vervuiling geen argumenten meer zijn, wel de veiligheid. Wat is nu eigenlijk het nut om mee te parten over de toekomst van de luchtvaart. De keuzes zijn in Den Haag immers al vastgesteld en omwonenden zijn nu in feite 'vogelvrij verklaart'! Dit alles te danken aan de door ons gekozen politici. Uiteindelijk zal Moedertje Aarde gaan ingrijpen.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

misdaad

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Tijd voor ‘gele hesjes’ !

Geplaatst door anoniem1

Welzijn bevolking word geofferd voor economische groei waar diezelfde bevolking vrijwel niet van profiteert,in tegendeel. Beetje zelfde verhaal als het gas in Groningen en het wegsluizen van een groot deel van de opbrengst naar shell.

In gesprek gaan is zinloos want de andere kant heeft geen open mind.

Geplaatst door M. van Hout uit Amsterdam

Als ik aan nog meer herrie denk word ik letterlijk misselijk! Dat ga ik niet redden..

Geplaatst door Sara

Toen ik dit las werd ik echt misselijk. Na sollicitatie met een voorafgaande verstoorde nachtrust... Alsof er inspraak is.. Alsof we iets te zeggen hebben. Deze wassen neus

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp


Geplaatst door Cees uit Heiloo

Cora en Hans nodigen mij uit voor een gesprek. De overeenkomstige gedachte tussen ons is dat we alle drie "voor" zijn.
Alleen ik voor krimp en zij voor groei!
Polderen is niet meer mogelijk na alle mooie oplossingen en praatjes die telkenmale de omwonenden meer overlast bezorgden en bezorgen.
Deze uitnodiging is dan ook een farce voor omwonenden.

Geplaatst door Anoniem1

Mooie reportage vandaag van nieuwsuur over klimaat probleem en co2. Is nog erger dan ik dacht (liggen op koers voor 3 grsden in 2100) en er is inderdaad een direct verband tussen economische groei en uitstoot.
Moeten 3 tot 6 keer zoveel gaan doen,om de groei van de luchtvaart mogelijk te blijven maken want die doen niks,in tegendeel.
Daar gaat de bevolking zeker niet enthousiast over zijn. Franse toestanden zijn niet ver weg.
Gelukkig kan de overheid nu iedereen en alles in de gaten houden met de nieuwe inlichtingen wet,regeren is vooruit zien.
Nederland is naar land geworden afgelopen 5 jaar,word heel smerig spel gespeeld,alles en iedereen tegen elkaar uitspelen,afleiden met onzinnige piet discussies zodat er weinig aandacht is voor de echte misstanden in nederland en de wereld.