Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

In februari meer passagiers en vracht voor Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 654 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
hv_overig_1504.jpeg

Door: Niek Vernooij

SCHIPHOL - Schiphol heeft in februari meer passagiers verwelkomd en vracht verwerkt. Het aantal passagiers groeide met 5,8 procent naar 4,3 miljoen, terwijl de hoeveelheid verwerkte vracht met zeven procent steeg naar 131.450 ton. De groei werd nog enigszins geremd door de schrikkeldag van februari 2016.
Deze groei is volgens Schiphol vooral te danken aan grotere vliegtuigen die op Schiphol landden. Gemiddeld ging het om vijf stoelen meer per vliegtuig.

Binnen Europa was Spanje de snelst groeiende markt. De grootste groei op intercontinentale vluchten werd gerealiseerd op vluchten van en naar Azië, mede dankzij de twee dagelijkse vluchten van Jet Airways van en naar India.

Van de 4,3 miljoen passagiers reisden er 3 miljoen binnen Europa en 1,3 miljoen intercontinentaal. Verder had 2,6 miljoen van de passagiers Schiphol als begin- of eindpunt van de reis, terwijl 1,7 miljoen passagiers de luchthaven gebruikten om over te stappen.

Het aantal vliegbewegingen steeg met 1,3 procent. De annuleringen als gevolg van de storm op 23 februari zorgden ervoor dat de groei 1 procent lager uitviel.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

1,7 miljoen overstappers fantastisch!? De BV NL verdient hier niets aan, alleen maar ellende.

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Gisteren hoorde ik weer een stel buren opscheppen over een vliegticket van slecht 85 euro voor een "uitstapje" in mei naar Ibiza bij vroegboeking. Ze gingen ook al boeken voor een weekeindje Barcelona in juli en misschien ook nog een keer shoppen in London. Vliegen is zo goedkoop geworden door BTW loze kerosine, tickets, uitgeklede cabine service en lage luchthaven tarieven (O'Leary schreeuwt zich al rot over Lelystad) dat jan en alleman wel gestimuleerd wordt van hot naar her te vliegen. Meest absurd is de reclame van Holland Outlet Mall, een nieuw te bouwen outlet centrum in Zoetermeer. Op hun website verklaren ze 60 miljoen Europeanen te kunnen bereiken. Geholpen door prijsgunstige vluchten naar Schiphol, de 130 km racebanen van Schiphol naar Zoetermeer en heel veel goedkoop aanbod in de outlet. Consumeren maar. Hun burgemeester Charley Aptroot en voormalig "130 km/uur" VVD kamerlid, is euforisch.
Zolang de maatschappij dit soort uitgangspunten hanteert heeft Schiphol ruim baan. Want waar de vraag toeneemt vult het bedrijf het aanbod maar al te graag in. En dat is ook nog eens goed voor de bonussen van de bestuurders. Die groei zal dadelijk verder overlopen naar Lelystad en Eindhoven. Het rustieke Friesland, Drenthe, maar ook de Kempen in Brabant zullen dan geen stiltegebieden meer kennen. Het tij kan alleen gekeerd worden door zelf te veranderen en anderen proberen tot andere inzichten te brengen. Dat wordt moeilijk want de komende 4 jaar zal christelijk-neoliberaal Rutte III waarschijnlijk niet veel beleidsverandering geven. Laten we hopen dat de aanhouder wint voor het welzijn van zichzelf en zijn nageslacht. Het roer moet om!