Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Hyperloop krijgt vleugels: Schiphol - Frankfurt in halfuur

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 416 
|
 telegraaf.nl 
HvS_logo_NH.png

Door PAUL ELDERING

SCHIPHOL - De provincie Noord-Holland gaat nauw samenwerken met Hardt Hyperloop om een eerste vacuüm hispeedbuis voor reizigers tussen de luchthavens van Schiphol en Frankfurt te realiseren. In een halfuur kan die afstand worden overbrugd. „Vluchten zijn dan niet meer nodig”, aldus een woordvoerder.


Hardt Hyperloop is een jong bedrijf, opgericht door studenten van TU Delft met steun van pionier Elon Musk (Tesla), dat werkt aan de ontwikkeling van een nieuw vervoermiddel, waarmee mensen en goederen met 1000 km/u worden getransporteerd.

„Deze vacuümtrein is een transportsysteem, waarvan de haalbaarheid wordt onderzocht tussen grote Europese luchthavens als alternatief voor het korte afstand vliegverkeer. Gezien de hele klimaat- en lawaaidiscussie willen we graag meedenken”, zegt gedeputeerde Elisabeth Post. Zo’n hyperloop doet volgens haar straks een belangrijk deel van de provincie aan. „Noord-Holland wil deze innovatie daarom steunen. We staan sympathiek tegenover het initiatief”, aldus Post. Om te beginnen wordt 50.000 euro bijgedragen. „Begin 2020 beslissen we over verdere financiële samenwerking.”

Komend jaar wordt onderzocht welke mogelijkheden de hyperloop kan bieden, welke verbindingen haalbaar zijn, hoe die passen in de bestaande infrastructuur en wat de kosten zijn. „Het doel op termijn is de steeds krappere capaciteit van Schiphol te verlichten en de leefbaarheid van de omgeving te verbeteren.”

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Hyperloop denkt te groot,de buis vooral. Die kan veel kleiner,is het allemaal veel makkelijker en goedkoper.
2 stoelen breed en dan achter elkaar,buis van 2 meter maximaal liever nog kleiner. Voor cargo kan misschien 1 meter buis voldoende zijn.
Een prettige manier van reizen lijkt het mij overigens niet,claustrofobisch en eng. Als er iets fout gaat is het een ramp. Het gaat traag met de ontwikkeling,begrijp niet goed waarom. Alle technologie is al aanwezig. Maglev in een vacuum buis en dan sluizen bij de stations.