Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Hotels: ‘Geluidsoverlast Maastricht Airport funest voor toerisme’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 736 
|
 limburger.nl 
hv_vliegtuig_2906.jpeg

Heuvelland Hotels komt in het geweer tegen de voorgenomen uitbreiding van Maastricht Aachen Airport. De hotelkoepel vreest dat een verdere toename van het aantal vrachtvluchten funest kan zijn voor het toerisme in Zuid-Limburg.
De koepel, met diverse hotels in het hele Heuvelland, wijst er in een brandbrief aan staatssecretaris Sharon Dijksma en de hele Tweede Kamer op dat het aantal klachten van gasten over geluidsoverlast de laatste tijd flink is toegenomen. Steeds meer zware vrachtvliegtuigen van en naar Beek, vliegen nu over het Heuvelland. "Zo’n 85 procent van alle gasten, voornamelijk afkomstig uit ‘Holland’ kiest juist voor Zuid-Limburg om in onze heuvels even van de stilte te genieten", zo stelt Heuvelland Hotels. "Wij dreigen onze klanten te verliezen, met catastrofale gevolgen voor heel Zuid-Limburg."

Pijler
In de brief wijst Heuvelland Hotels erop dat toerisme veruit de belangrijkste pijler is van de economie in de regio. Wanneer die in de problemen komt, dan raakt heel het Heuvelland in de problemen. Immers: "Industrie en zakelijke dienstverlening zijn niet mogelijk vanwege de beschermde status van het gebied."

Dijksma heeft zich voorgenomen om binnen drie weken een uitspraak te doen over de uitbreidingsplannen van het vliegveld.

MEER OVER:

Bekijk bericht op "limburger.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Zet hem op jongens, heel Nederland in de Shit.

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Niet alleen Limburg, maar ook de Kempen en Baronie onder de routes van/naar Eindhoven, de Kop van Drenthe bij Eelde, toeristische "stilte" gebieden liggen al onder een deken van lawaai Eindhoven. Ook bij Enschede en haar omgeving is er door Dijksma een startsein gegeven tot "beperkte" luchtvaart. Deze trend is niet meer stoppen gezien het regeeraccoord. Rutte III is het meeste christenrechtse kabinet sinds de Balkellende overheersing. En die zet in op groei van fossiele industrieën als de luchtvaart. Niet meer stoppen, want democratie is allang afgedankt na het uitbrengen van je stem in dat hokje. Neoliberalisme=dictatuur van "verborgen staat". Reken maar dat deze website in de gaten gehouden wordt door NSA achtige organen in dienst van v.s.. Ze kennen ons allemaal. So what?
Alleen keihard en massaal verzet vanuit de bevolking zal nog helpen, niet alleen maar de klaagpartijen op deze website. D.w.z. met alle gefrustreerde burgers uit alle hoeken van dit land op naar Schiphol en het kantoor van Nijhuis en Elbers bezetten. Deze neoliberale, groeiverslaafde heerschappen zijn verlengstukken van "verborgen staat". De 1% elite zakkenvullers die zich verrijkt over de ruggen en het welzijn van de 99% anderen. Rutte III staat volledig in dienst van deze elite. De babbelpremier zorgt voor het wegpraten van de problematiek.
Een dialoog met "verborgen staat" is niet mogelijk. Keihard verzet ertegen wel, maar verwacht een keiharde repressie van de autoriteiten in de vorm van Mobiele Eenheid, Marechaussee, Politiekorpsen. Grondwet wordt ingeroepen om de gevestigde orde belangen te rechtvaardigen. Maar waarom zouden we deze repressie niet trotseren in de wetenschap dat we het doen voor het geluk van de volgende generaties. Zelf heb ik ooit op een spoor gelegen tegen nucleair afval transporten. De trein stopte, maar wij kregen de knuppel. Revolutie tegen dit corrupte landsbestuur!