Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hoppakee! Schiphol volgepropter dan ooit

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 952 
|
 daskapital.nl 
Schiphol_vertrekhal_DSC_3273.JPG

De goednieuwstrein dendert vandaag in volle vaart door ons ontzettend gave landje. Tenminste als u tot de juiste groepen behoort. Want heeft u gisteren uw levensgezel het huurhuis uitgebonjourd dan is dat misschien een geestelijke bevrijding, maar betaalt u voortaan wel twee keer de halve huursom. Dan maakt het geen sier uit dat de economie in recordtempo doorstoomt. Kunt u wel willen verhuizen naar een koophuis, maar dat is in de huidige huizenmarktgekte ook geen pretje.

Waarmee maar willen zeggen dat nieuws meestal niet over het individu gaat, maar over de grote getallen en Giel Beelen. Dat wordt andermaal duidelijk uit de maandelijkse vervoerscijfers van onze nationale luchthaven Schiphol. Nog nooit in het bijna 100-jarige bestaan als burgerluchthaven was het zo druk als afgelopen maand. In totaal reisden 6,7 miljoen mensen van, naar of via Schiphol. En da's 5,6% meer dan in juli 2016. Deels is dit te verklaren door het toegenomen aantal vliegbewegingen naar 46.496 (2,7%). Verder speelden een hogere bezettingsgraad en grotere vliegtuigen (+3 stoelen) Schiphol in de kaart. Erg prettig voor de vliegmaatschappijen, erkende Mat Herbens, winkeliers op de luchthaven en de mensen die aan deze groei aan baan overhouden.

Minder leuk voor beroepsklagers, milieu-liefhebbers en mensen die bloednerveus worden van wachtrijen (tip: ga achter Japanners staan). Bestemmingen die het meest aan populariteit wonnen waren prijsvechterbestemmingen Kroatië (+41%), Polen (+30%) en Griekenland (+19%), waarmee we maar willen zeggen dat de democratisering van het vliegen heeft doorgezet. Helaas brengt Jan Modaal wel normvervaging mee aan boord. Scheldend, zuipend, boerend en kontknijpend komt hij aan boord. Zeggen wij niet, zei de NRC. In 1996. Voor lotenverkoper Ryanair is de maat echter vol. Zij pleit voor een beperking van de alcoholverkoop op vliegvelden. Of we maken speciaal voor Ryanair van Lelystad Airport een alcoholvrij vliegveld. Dat vliegveld is tenslotte toch al een grote grap.


Opmerking redactie vlieghinder.nl. Bovenstaand artikel staat vol met links naar onderliggende artikelen. Het originele artikel kunt u lezen via ondertstaande link.

Bekijk bericht op "daskapital.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ja die van ryanair is een mooie, eerst vliegen praktisch gratis aanbieden (veel subsidie, uitknijpen en marketing) en dan klagen dat er allemaal tokkies meevliegen..

Geplaatst door Anoniem uit Gouda

Schiphol terug naar 400.000 vliegbewegingen per jaar

Hiermee wil ik een GROOT PROTEST indienen tegen de vliegbewegingen boven Gouda. Ik begrijp dat door vakantievluchten er meer overlast ontstaat. Echter, het kan niet zo zijn dat het plezier van de een het plezier van de ander bederft en zeker niet in deze mate.

Er zijn ethische grenzen aan de vrijheid. Dat geldt ook voor Schiphol en vliegmaatschappijen, we zijn immers allemaal mensen.

Ook is het onverteerbaar dat onze nachtrust wordt verstoord door vliegverkeer in de periode 22.00u tot 07.00u. De regel is dat we elkaar niet storen in de nachtrust en dat geldt voor iedereen. Uitgezonderd calamiteiten uiteraard. Vakantievliegverkeer is pretverkeer dus geen calamiteit en dient daarom niet ten kosten te gaan van de gezondheid van grondbewoners.

We gaan graag wandelen in het Reeuwijkse plassengebied. Voor onze rust en ontspanning. Helaas is dit vaak niet zinvol meer omdat er voortdurend vliegtuigen over komen.

Er zijn grenzen aan de vrijheid.

Waarom komt al het zuidelijke vliegverkeer over ons heen? Kan dat niet wat creatiever? Wat ons betreft kan Schiphol terug naar 400.000 vliegbewegingen per jaar. Het is echt onacceptabel geworden.

Nog verder groeien? NO WAY!

Met te wonen in Gouda (nabij reeuwijkse plassen) hebben wij nooit gekozen voor deze overlast.

(Anoniem gedaan: geen behoefte aan publieke aandacht)