Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hoog over Ede voert strijd op tegen laagvliegroutes

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 668 
|
 edesepost.nl - 14-12-2018 
lelystad_ap_vlag_hvs.jpg

Al langere tijd houdt de opening van Lelystad Airport bewoners in Ede en heel Oost Nederland bezig. Er is onrust bij veel bewoners. Nu de invoering van de laagvliegroutes naderbij komt, organiseert Hoog over Ede (HoE) op woensdagavond 16 januari 2019 een interactief debat in Cultura. Deskundigen, publiek en politici wisselen informatie uit. Met het oog op de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2019 is de inbreng van politici extra interessant.

Ede - In Ede lijkt het tij gekeerd, omdat de laagvliegroute boven onze gemeente aangepast is, maar niets is minder waar. ''We kunnen nergens op rekenen en van alles verwachten.
Dit weten we van het dossier Schiphol waar bewoners keer op keer de overheid wijzen op overtredingen van de regels voor het vliegverkeer. Dit wordt te vaak gedoogd, tot frustratie van omwonenden, ook op grote afstand van onze luchthavens. Ook voor Ede en omgeving kunnen de gevolgen voor gezondheid, milieu en het toerisme kwalijk uitpakken'', aldus Hoog over Ede.

HoE nodigt iedereen uit om deze avond bij te wonen. Leon Meijer, de Edese wethouder luchtvaart is ook aanwezig. Deskundigen geven informatie en de lokale en provinciale politiek zijn van harte welkom. Wat vinden de verschillende lokale en provinciale partijen van de opening van Lelystad Airport? Wat zien zij als mogelijke oplossing en hoeveel zetten zij zich hiervoor in?
De inmiddels kritische koers van de provincie Gelderland moet ook na maart 2019 voortgezet worden, de druk op Den Haag moet opgevoerd. ''Na deze avond bent u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en weet u ook wat u als inwoner kunt bijdragen om laagvliegen boven onze mooie regio te voorkomen. Zo slaan we de handen ineen om het tij definitief te keren.
HoE volgt de ontwikkelingen rond Lelystad op de voet en er gebeurt veel.''
De groep is ook aangesloten bij SATL, de koepel van alle belangengroepen in Oost Nederland. Hier zitten veel deskundigen waaronder juristen en ingenieur Leon Adegeest die de fouten in de Milieurapportage van Lelystad Airport ontdekte.

De entree voor deze avond is gratis. Aanmelden (niet verplicht, wel gewenst) via info@hoogoverede.nl

Bekijk bericht op "edesepost.nl - 14-12-2018"

Reacties op dit bericht