Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hogere schadevergoeding om geluidsoverlast vliegveld Luik

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1803 
|
 1limburg.nl - 14-01-2020 
Euro_banknotes.png

Bewoners van Eijsden krijgen een hogere schadevergoeding voor de toegenomen geluidsoverlast door vliegtuigen van en naar vliegveld Bierset bij Luik.

De rechtbank Limburg kent de bewoners een schadevergoeding van 13.000 euro toe: ruim meer dan de 5.000 euro die de minister had toegekend.

Geluidsoverlast
In 2013 spraken Nederland en België af dat vliegtuigen van Maastricht Aachen Airport als het nodig is een klein stukje over Voeren en Eben-Emael in België mogen vliegen. In ruil daarvoor mogen vliegtuigen van Bierset over Eijsdens grondgebied vliegen.

Dit leidde in Eijsden voor veel overlast, vooral omdat er op de luchthaven van Luik ook 's nachts gevlogen wordt. De waarde van de woningen daar zijn vanwege de geluidsoverlast verminderd en daar wilden de bewoners een schadevergoeding voor.

Eigen risico
De minister erkende eerder al dat de waarde van de woningen inderdaad verminderd was en kende 5000 euro schadevergoeding toe. Volgens de minister hadden de bewoners kunnen verwachten dat er geluidsoverlast zou zijn van de vliegvelden in de buurt. Daarom vond zij dat 5 procent van de waardevermindering voor eigen risico van de bewoners was.

De inwoners van Eijsden waren het daar niet mee eens en eisten een hogere schadevergoeding, met een eigen risico van 3 procent. De rechtbank stelde hen dinsdag in het gelijk.

Bekijk bericht op "1limburg.nl - 14-01-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

“Volgens de minister hadden de bewoners kunnen verwachten dat er geluidsoverlast zou zijn van de vliegvelden in de buurt. Daarom vond zij dat 5 procent van de waardevermindering voor eigen risico van de bewoners was.”

Ook wel een mooie truc, zeg maar gewoon dat omwonenden de hinder hadden kunnen verwachten! Zou deze vlieger ook opgaan bij nieuwe startbanen en nieuwe vliegvelden? Wat een schandalig zooitje immorelen zijn het toch!

Goed dat de rechter er niet in meeging, maar 13000 euro lijkt me ook niet echt genoeg!

Geplaatst door Bastiaan uit Heemskerk

Belachelijk dat iemand in zijn geboorte dorp wordt verteld dat hij of zij dat dat kunnen weten. Wij zijn toch helemaal klaar met die Polderbaan.

Geplaatst door gerard

Tja, je had het kennelijk eerst even aan je aanstaande ouders moeten vragen. In wat voor idiote wereld leven we inmiddels.