Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hoe verder met de Luchtvaartnota

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 774 
|
 youtube.com - 07-09-2020 
koepelvanamsterdamseschipholgroepen.jpg

De Luchtvaartnota is een misdaad tegen de mensheid, aldus prof. dr. Fulco van der Veen van de Koepel van Amsterdamse Schipholorganisaties.
In een eerdere video (zie hierhebben we de Luchtvaartnota gefileerd.

Nu kijken we, via onderstaande link, hoe het verder moet. En we komen met een oplossing!

Bekijk bericht op "youtube.com - 07-09-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Het antwoord is simpel: elke groei moet hard worden tegengegaan, anders gaan nog meer mensen onder het lawaai lijden en wordt het klimaatbeleid van deze regering een fopspeen.

Ticketprijzen moeten snel worden verhoogd waarbij de werkelijke (en toekomstige) kosten worden meegenomen.

Schiphol moet nu ophouden met liegen en ook stoppen met herintroductie van corona.

Onthoud: Schiphol = Vijand van uw rust,
= Vijand van uw gezondheid,
= Vijand van het klimaat,
= Vijand van de natuur,
en op den duur: = Vijand van uw portemonnaie.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

En (na verlies van alle geloofwaardigheid bij vriend en opponent) vijand van zichzelf.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

STRUISVOGELPOLITIEK EEN BLIJVERTJE?

In de gemeente Uitgeest wordt het doemscenario van de straks "super preferente" Polderbaan en het nieuwe systeem voor hoogfrequent aanvliegen - tot ruim 50 toestellen per uur! - bewust buiten de Raad gehouden.
Hoewel hiervoor gewaarschuwd, stak de volledige commissie R.O. onlangs de kop in het zand. Men mompelt wat over "hinderbeperking", houdt dus de Raad erbuiten en laat de verantwoordelijk PvdA wethouder de zaken afhandelen met de Omgevingsdienst, een "Regionaal Portefeuillehouder Overleg", de directies van LVNL & Schiphol en de PvdA gedeputeerde Olthof.

Het gevaar is daarbij levensgroot dat strengere geluidsnormen uit de komende Omgevingswet door deze gedeputeerde via een "brandbrief" afgeserveerd gaan worden. Deze gedeputeerde - tevens BRS voorzitter! - heult n.l. met een "MONSTER ALLIANTIE" van Medem projectontwikkelaars, de VEH, de G40 Steden alliantie o.l.v. PvdA collega/voorzitter Paul Depla en commerciele adviesbureaus. Hij volgt helaas het metropoolbeleid van de MRA waarbij Uitgeest en regio tot een "afvalputje" worden afgewaardeerd: tegen een uitspraak van de Bestuurlijke Regie Schiphol BRS in dreigt n.l. een nog veel groter deel van het luchtverkeer via een straks "super preferente" Polderbaan afgewikkeld te worden.

Men promoot "geluid adaptief wonen" ofwel peperdure extra isolatie programma's die bovenop de inspanningen voor "gas loos wonen" komen. De MRA probeert om overloop uit groot Amsterdam op deze manier in een verziekte, onveilige leefomgeving onder te brengen.

"De bestuurselite bepaalt, de burger betaalt", dat is daarbij het motto.

Wanneer de lokale partijen, met hun meerderheid in de Raad van Uitgeest, nu eens de handen ineen slaan en subiet uit de Metropool Regio Amsterdam treden, dan wordt al een belangrijke stap gezet. Maar helaas is er nog weinig toenadering vanwege oud zeer en kinnesinne. Wellicht leidt onderkenning van bovenstaand doemscenario tot inkeer?

Op 24 september a.s. vergadert de Raad en valt te beoordelen of de struisvogelpolitiek op genoemde wijze wordt voortgezet (te volgen via Youtube/O.S.U.)