Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Het sluipend faillissement van Air France-KLM

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1226 
|
 faillissementsdossier.nl - nagekomen 05-06-2019 
KLM_aeroclub_hvs.jpg

Column door: Robert Jan Blom

Niemand durft het hardop te zeggen maar volgens onze columnist Robert Jan Blom kan Air France-KLM zich elk moment genoodzaakt zien uitstel van betaling aan te vragen. De luchtvaartmaatschappij waar het kabinet onlangs 680 miljoen euro in investeerde, sluipt naar een faillissement.
Signalen naderend faillissement

Al vaker heb ik in deze column gewaarschuwd voor het sluipende gevaar van het faillissement. Sluipend? Jazeker. Er zijn veel signalen in de bedrijfsvoering die op een gevaar wijzen maar er zijn weinig ondernemers die de risico’s onder ogen willen zien. Uit angst voor het naderend onheil knijpen ze hun ogen net zolang toe totdat ze de dreigingen werkelijk niet meer zien. Dit is simpele psychologie maar het klopt absoluut. Schuldeisers en rechters krijgen talloze malen per jaar van ondernemers te horen dat het faillissement voor hen als een ‘volledige verrassing’ kwam.

Heeft de staat voor niets aandelen gekocht?
Redactie vlieghinder.nl: Lees het volledige artikel via onderstaande link...............


Bekijk bericht op "faillissementsdossier.nl - nagekomen 05-06-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Sara

Aan de race to the bottom? zonde zonde.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

De hele luchtvaart is bankroet ondanks alle subsidie, steun en hoogconjunctuur. AF-KLM gaat zeker binnen enkele jaren failliet.
Uiteraard kan de goed vertegenwoordigde rechts nationalistische Nederlander die massaal VVD, CDA, PVVen Forum stemt gewoon de Fransen de schuld geven. Heeft wat gekost maarja..

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Oh wat hoop ik echt van harte dat ze daadwerkelijk failliet gaan binnenkort!
Ik ga dan de uitdrukking op dat plastic gezicht van van Nieuwenhuizen op een enorm canvas laten uitprinten en boven de bank in huis ophangen.

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Haha Thijs,

Wat een goed idee! Lijkt mij ook wel wat!