Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Het is eenvoudig: we moeten minder vliegen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 835 
|
 trouw.nl - 23-07-2019 
HvS-klimaatmars_2019-03-11-09-32-04.jpg

OPINIE - Na Schiphol wil nu ook KLM gaan uitbreiden. Het zijn zomaar twee berichten, die fel contrasteren met wat wereldwijd gaande is aan klimaatbeleid en waarvoor klimaatwetenschappers ons al jarenlang waarschuwen. Internationaal is afgesproken dat de mondiale CO2-uitstoot fors naar beneden moet (Parijs, 2015). En eind ­vorig jaar waarschuwde de wetenschap nog dat ‘alleen door nimmer vertoonde maatregelen’ de opwarming van de aarde beperkt zal kunnen blijven tot 1,5 graad (VN-klimaatbureau, ICCP). De boodschap is: consumeren moet in ieder geval duurzamer, en misschien ook minder, omwille van de toekomst van de aarde.

Voor de luchtvaart is dat enorm ingewikkeld. De sector mag zich verheugen op een enorme vraag. Tegelijk staat de luchtvaart te boek als zeer vervuilend. Schiphol bijvoorbeeld is in zijn eentje goed voor 6,5 procent van de totale Nederlandse CO2-emissie.

Lees verder via onderstaande link naar dit artikel in Trouw...............


Bekijk bericht op "trouw.nl - 23-07-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Zorg voor een flink hogere prijs en de vraag zal vanzelf afnemen! Dit is de enige goede weg op dit moment.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Eens met Bob. De budgettoeristen zoeken dan ander goedkoop vertier en mensen die naar Londen, Parijs en achterland en Duitsland willen, kunnen de trein nemen. De vrijkomende capaciteit moet wel voor CO2 reductie bestemd worden en niet voor nieuwe verre vluchten. Dus moeten er ook zware eisen aan die reductie gesteld worden, plus plafondverlaging.

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Gelijk 200,- op een ticket erbij! Niet van die slappe maatregelen als 7 euro...