Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Hennis eerste JSF komt al in 2016 naar Volkel

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1192 
|
 bd.nl 
me_vliegtuig_IMG_0607.jpgODILIAPEEL/VOLKEL - De eerste JSF komt in 2016 naar Nederland. Dat heeft minister Hennis van Defensie maandagochtend verteld in Odiliapeel. De straaljager komt zowel naar de basis Leeuwarden als de basis Volkel, die op acht minuten vliegen uit elkaar liggen. Zij werd daar in Terra Victa ontvangen door burgemeester Hellegers van Uden voor een volle zaal in dorpshuis Terra Victa. Leeuwarden en Volkel liggen op acht minuten vliegen van elkaar

De minister vertelde dat dat toestel uit het Amerikaanse trainingsprogramma wordt gehaald. Het is de bedoeling dat alle Nederlandse JSF's in 2021 naar ons land komen. Volgens Hennis moet de bevolking al voor juni 2016 kunnen ervaren hoeveel lawaai de opvolger van de F-16 maakt. Ze vertelde ook dat de trainings- en landingsbanen op Volkel moeten worden aangepast.

De Dorpsraad van Odiliapeel heeft in een brief laten weten dat hij wil dat Defensie geld reserveert voor maatregelen in het geval de Joint Strike Fighter (JSF) op vliegbasis Volkel meer geluidshinder produceert dan verwacht. Dit schrijft de dorpsraad in een brief aan Defensie die afgelopen week werd verstuurd vanwege de komst van minister Hennis naar Odiliapeel.

De dorpsraad twijfelt of de plaatsing van geluidsschermen bij Volkel voldoende bescherming biedt tegen het lawaai van de opvolger van de F-16. Daarnaast staat in de brief dat niemand in de omgeving nog zit te wachten op demonstratievluchten met de JSF, nu het geluid naar alle waarschijnlijkheid toeneemt.

Ook interessant:
Zorgen over lawaai JSF blijven in Volkel. Lees hier meer....
Minder avondvluchten met JSF boven Volkel. Lees hier meer....
Extra vergadering COVM over komst JSF naar Volkel. Lees hier meer....
Minister Hennis komt alsnog naar Odiliapeel. Lees hier meer....

Bekijk bericht op "bd.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als ze al niet uit de lucht vallen, dan maken ze een pestherrie van heb ik jou daar. In Leeuwarden en Volkel is het binnenkort niet meer leefbaar, daar kan de bolleboos uit Den Haag niets aan veranderen. Maar ja, die heeft mazzel, ze woont daar niet.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Naar ik ook begrepen heb, die krengen zijn vele malen lawaaiger dan de oude F16 toestellen... Arme arme onderwonenden..