Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Heiloo voor Schipholzaken naar IJmond

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1255 
|
 nhd.nl 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Door Henk Jan den Ouden

HEILOO - De gemeente Heiloo laat de belangen als het gaat om luchthaven Schiphol vanaf volgend jaar niet langer behartigen door de Rijksuitvoeringsdienst Noord-Holland-Noord. Heiloo wil zich per 1 januari 2016 aansluiten bij de Omgevingsdienst IJmond. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Heiloo onlangs besloten.

,,De overstap naar omgevingsdienst IJmond heeft er ook mee te maken dat steeds meer gemeenten zich daarbij aansluiten en zij daardoor ook in staat zijn om er meer tijd en energie in te steken", aldus een woordvoerster van de gemeente Heiloo. ,,Hierdoor neemt de kennis ook toe op een centrale plek en kunnen we de krachten beter bundelen. Zo zorgen we ervoor dat de belangen van de gemeenten in de regio goed worden vertegenwoordigd ten opzichte van Schiphol."

Heiloo maakt al geruime tijd deel uit van het Portefeuillehoudersoverleg Schiphol voor de regio IJmond-Alkmaar. Dit is op informele basis, waarbij Heiloo niet deelt in de kosten voor de ambtelijke ondersteuning, zo legt de woordvoerster uit. ,,Aan deze situatie wil de Omgevingsdienst IJmond een einde maken omdat andere gemeenten ook een jaarlijkse bijdrage betalen. Vanaf 1 januari 2016 dient een jaarlijkse bijdrage betaald te worden voor deelname aan het Portefeuillehoudersoverleg. Hierbij kan ook een beroep gedaan worden op alle bijkomende ambtelijke ondersteuning. Die ligt op dit moment bij de RUD. De uren die dan vrijkomen bij de RUD nemen we vanaf 1 januari 2016 af voor klimaat en duurzaamheid", aldus de woordvoerster. Buurgemeente Castricum maakt al sinds 2007 deel uit van de Omgevingsdienst IJmond.

Bekijk bericht op "nhd.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

EEN MERKWAARDIGE SITUATIE ?

Dat de ORS de problematiek rond de extra nachtvluchten bovenop de enorme overlast voor lief neemt, is bekend. Het wordt betwijfeld of er voor juni 2016 wel een oplossing komt, alles ligt in handen van LVLN. Een abjecte gang va zaken.

En nu gaan de BUCH gemeenten de bestuurlijke en ambtelijke verantwoordelijkheid blijkbaar uitbesteden bij een verzelfstandigde uitvoeringsdienst! Beschikbaar budget om de belangen van bewoners te behartigen vloeit zo weg naar instanties die- in hun samenwerking met de luchtvaartsector en Hans Alders - de bewoners belangen frustreren en goede sier maken met uit o.a. OZB verhogingen algemene middelen. In de gemeente Uitgeest is sprake van een OZB stijging van 30% en een deel hiervan wordt in feite ingezet om de in feite ontoelaatbare overlast te bestendigen, zo niet verergeren. Het indienen van zienswijzen tegen het nieuwe nachtregime - vol beloften over glijvluchten en een periode van 22.30 - 06.30 - dat in de praktijk elk etmaal weer een lachertje blijkt, wordt eenvoudigweg over het hoofd gezien?

Het vertrouwen in de politiek heeft al een dieptepunt bereikt, maar met dit soort transacties wordt binnenkort de bodem bereikt.