Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hebben we fellere lentezon door afgenomen vliegverkeer?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 547 
|
 nu.nl 
wp_luchtfoto_2892.jpg

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, heeft Nederland uitzonderlijk veel heldere hemels met stralende zon gehad. Is dat volledig toeval? Of speelt de invloed van afgenomen vliegverkeer een rol?

Natuurlijk is er af en toe bewolking en zelfs een verdwaalde bui, maar de tweede helft van maart en de eerste helft van april werden bovenal gekenmerkt door stralende hemels met een overvloed aan lentezon.

Dat wordt op meerdere plaatsen gevoeld. Na een kletsnatte winter heeft de Nederlandse bodem in enkele weken tijd een behoorlijk neerslagtekort ontwikkeld, met gevolgen voor landbouw en natuur.

Ongeveer twee keer zo veel zon als in dezelfde periode vorig jaar
Ook mensen met zonnepanelen merken dat er weinig bewolking is. Op 5 en 11 april raakte de piekproductie van zonnestroom aan de 5 miljard watt - waarmee tijdelijk 40 procent van de Nederlandse elektriciteitsconsumptie van de zon kwam.

Lees het hele artikel via onderstaande link..................

Bekijk bericht op "nu.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Natuurlijk is de zon veller en warmer.........Je hoeft helemaal geen chemicus of bioloog te zijn om dit te constateren.
Die zg ‘mooie condensstrepen’ van die vliegende klimaatslopers bestaan uit allerlei vieze smerige planeetslopende uitstoot van chemische verbindingen en fijnstof.

Overigens is 19 jaar geleden al vastgesteld dat de temperatuur stijgt als alle vliegtuigen gedwongen worden te landen............

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Aan de andere kant zal een dunner of afwezig wolkendek er 's nachts toe leiden dat het aardoppervlak beter kan afkoelen.