Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Heathrow mag toch derde startbaan aanleggen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 421 
|
 transport-online.nl 
Terminal_5,_Heathrow_Airport_(6533292845).jpg
Heathrow terminal 5

LONDEN - De Londense luchthaven Heathrow mag een derde start- en landingsbaan aanleggen. Het Britse hooggerechtshof heeft een eerdere beslissing van een lagere rechter teruggedraaid. Die had een streep door de uitbreidingsplannen gezet omdat de Britse overheid te weinig zou hebben gekeken of de uitbreiding voldeed aan de geldende milieuregels en zijn verplichtingen om de klimaatverandering te beperken.

Volgens het Supreme Court heeft de overheid wel naar zijn beloftes om klimaatverandering tegen te gaan gekeken. Daarom kan de uitbreiding nu toch doorgaan.

Sinds de uitspraak van de lagere rechter in februari is de mondiale luchtvaart keihard getroffen door de coronacrisis. Heathrow laat evenwel weten gewoon door te willen met de aanleg van de nieuwe baan. "De vraag naar luchtvaart zal weer herstellen en de extra capaciteit die een groter Heathrow biedt, maakt het voor een zelfstandig Groot-Brittannië mogelijk om de concurrentie op handelsgebied aan te gaan."

Bekijk bericht op "transport-online.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Deze uitspraak zal ook voor ons gevolgen hebben, want we kunnen niet wijzen op een afkeuring elders wegens te verwachten klimaatschade, die er overigens wel zal zijn.

Van Nieuwenhuizen zal nu zeker Lelystad pogen door te drukken, en straks ook de tweede Kaagbaan. Weer een groot stuk NL bedreigd en straks verpest!