Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hans Alders nog tot herfst 2018 op Schipholdossier

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 867 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
Hans Alders nog tot herfst 2018 op Schipholdossier

Door Frans van den Berg

Hans Alders blijft nog tot zeker de herfst van 2018 op het Schipholdossier zitten. Zijn contract als voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol liep op 1 januari af, maar is nu verlengd.

Met ingang van het nieuwe jaar had er een nieuwe voorzitter moeten zijn. Had, want de adviezen over de toekomstige uitbreiding van het aantal vluchten, de nachtvluchten en het baangebruik heeft de raad nog niet kunnen geven. Essentieel daarbij is de Milieu Effect Rapportage en die is nog altijd niet af. Keer op keer moesten berekeningen opnieuw worden gedaan omdat de cijfers niet klopten.

In de tussentijd liet Schiphol al weten dat op basis van de berekeningen na 2020 wel meer vluchten konden worden uitgevoerd. Dat kwam Schipholdirecteur Jos Nijhuis op een uitbrander vanuit Den Haag te staan. Tel daarbij alle problemen rond Lelystad, de vrachtvluchten die op Schiphol niet meer konden landen en het toch al dalende vertrouwen in Nijhuis. Reden voor hem om begin 2018 al op te stappen in plaats van eind 2018. In de zoektocht naar een nieuwe Schipholbaas kwam recent de naam van Wouter Bos bovendrijven.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht