Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Handhavingstelsel Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1219 
|
 dichtbij.nl/amstelland 
tb_vliegtuig_20100620_KLM--PH-BQI.jpg

Door meerbas, Dichtbijmeeschrijver

UITHOORN - Nog meer herrie van Aalsmeerbaan
Voor wie het nog niet weet: de Tweede Kamer heeft op 10 februari besloten dat Schiphol gewoon mag doorgroeien en dat er geen bezwaar is tegen een forse uitbreiding van het gebruik van de Aalsmeerbaan.
Oftewel: nog meer herrie.
Zowaar is de gemeenteraad van Uithoorn ook wakker geworden. Helaas veel te laat om nog enige invloed om dit besluit uit te oefenen.

Dus: nog meer herrie van startende vliegtuigen, van 's ochtend vroeg tot 's avonds laat.

Klachten over deze herrie zijn nog steeds te melden via www.bezoekbas.nl
Niet dat dit helpt maar misschien worden ze in Den Haag een beetje wakker als ze een enorme stijging van het aantal klachten zien.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl/amstelland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Ruim een jaar geleden zijn er afspraken gemaakt over een maximale groei tot 2020 en verlenging in de drukke zomerperiode van de 2+2 regel. Natuurlijk wisten de heren van Ojik en Haverkort dat deze afspraak zou gaan leiden tot meer overlast voor de Aalsmeerregio maar beiden ontkenden dit en verklaarden dat dit alleen voor landend verkeer dus voor de noordregio meer overlast zou gaan geven. Met een beetje verstand kon toen iedereen nagaan dat dit meer druk op de zuidregio zou gaan geven maar de vertegenwoordigers van de noordregio hielden toen ook al de boel voor de gek. Terecht dat Aalsmeer niet instemde met de nieuwe regels.
Nu blijkt dat ook dit akkoord weer boterzacht was want de luchtvaartlobbyisten hebben den haag zo ver gekregen dat er een onbeperkte groei moet gaan komen.
De inkt van het papieren akkoord is nog niet opgedroogd of het kan al weer in de prullenmand. Over het akkoord betreffende de beperking van nachtvluchten wordt al niet meer gesproken.
Dit is ook al een gepasseerd station want de hoeveelheid nachtvluchten neemt alleen maar toe.
Kortom, de ORS is na een jaar al vleugellam gemaakt. Alleen als je zoals het "Old Boys Network" behoort van de vroegere CROS (vanOjik, Haverkort, Poelmans en nog een paar oudgedienden) kan je iets voor elkaar krijgen maar dan alleen voor je eigen bewoners om goede sier te maken.
Met het afschaffen van de handhavingspunten is het laatste redmiddel om een onbeperkte toename van overlast voor bewoners van de hardst getroffen gemeenten ook willens en wetens
afgepakt. Het OBN heeft dit in de CROSperiode al weggegeven. Het zou mij niet verbazen dat deze vertegenwoordigers gepaaid zijn met een groot deel van de eerste tranche 30 miljoen van de sector. Bruggen, clubhuizen etc...
Tijd voor een soort parlementaire enquete maar dan van echte bewonervertegenwoordigers.