Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Handhaaf anderhalve meter in vliegtuigen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 667 
|
 schipholwatch.nl - 09-06-2020 
HvS_beleef_Schiphol.JPG

Juridisch adviesbureau Boomhouwer Klaaszn heeft burgemeester Marianne Schuurmans officieel verzocht over te gaan tot handhaving van de anderhalve-meter-regel in vliegtuigen van en naar Schiphol.

Het bureau treedt op namens een cliënt die woont in de gemeente Haarlemmermeer, waaronder ook Schiphol valt. Daarbij wordt de eigen noodverordening van 1 juni jongstleden van de gemeente aangewezen als grondslag.

Volksgezondheid
“Minister De Jonge van Volksgezondheid kan nog niet zeggen hoe besmettingen in het vliegtuig kunnen worden voorkomen, aldus een recent artikel in Trouw. Dat is opmerkelijk nu de veiligheidsregio’s juist met het oog op die preventie via de Noodverordering van 1 juni 2020 aan bedrijven en burgers de anderhalve-meter-regel hebben opgelegd”, aldus het kantoor.

Op basis van die verordening dient de burgemeester dan ook aankomende en vertrekkende vliegtuigen op Schiphol te gaan controleren, zo concluderen de juristen.

Zelfde regels voor iedereen
“Handhaving is bovendien in overeenstemming met de dagelijkse praktijk. Immers mogen exploitanten van andersoortige luchtvaartuigen als helikopters en luchtballonnen evenmin vluchten uitvoeren als de afstandsregel niet te waarborgen is.”

Boomhouwer Klaaszn laat de burgemeester niet wegkomen met smoesjes. “Voor het geval u aanvoert dat de gezondheid wordt gewaarborgd met andere maatregelen, wijzen we erop dat RIVM noch OMT zich hebben uitgesproken over de effectiviteit van die maatregelen.”

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 09-06-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Zie NOS Nieuws van vandaag (12 juni): 'Mondkapjes verplicht op Schiphol'. Als mensen niet-medische mondkapjes dragen is de 1,5 mtr afstand niet nodig in vliegtuigen. Overal elders wel want zulke kapjes geven geen bescherming tegen besmetting.

Cora denkt dat mensen dit verschil in aanpak wel zullen begrijpen. Zeker, want we hadden niet anders verwacht. Het verschil in aanpak doet zich over de hele linie voor: geen accijns, geen BTW, geen klimaatopgave conform Parijs en nu ook geen 1,5 meter. afstand.

Cora vindt volgens dit bericht niet dat er met twee maten wordt gemeten. Zo is dat. De beste manier om een groot politiek probleem op te lossen is het te ontkennen en dan zeggen dat iedereen dat wel zal begrijpen. Weliswaar tonen goede bestuurders dat gedrag niet, maar ja ........