Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Haarlemmermeer is het niet eens met Amsterdam: Krimp Schiphol moet geen doel op zich zijn

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 180 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 18-12-2023 
vvd_verboden_in_te_rijden.png

De Haarlemmermeerse wethouder Jurgen Nobel (Luchthavenzaken) vindt dat het economische belang van Schiphol niet moet worden onderschat en dat de krimp van de luchthaven geen doel op zich moet zijn. Daarmee reageert Nobel op de aankondiging van de gemeente Amsterdam, die als aandeelhouder van Schiphol vorige week liet weten in te zetten op krimp van de luchthaven.

Volgens Nobel stapt de verantwoordelijke Amsterdamse wethouder Hester van Buren "wel erg makkelijk over het economisch belang van Schiphol heen. Als de netwerkfunctie verdwijnt, krijgt de economie, en dus ook die van Haarlemmermeer en Amsterdam, echt wel een grote klap. Dat op de koop toenemen is niet verstandig", aldus de wethouder.

Nobel pleit in plaats daarvan voor "schonere, stillere en zuiniger vliegtuigen. Dan kan je de economisch belangrijke netwerkfunctie van Schiphol behouden én je zorgt voor minder overlast voor bewoners, natuur en milieu."

Schiphol ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Het Amsterdamse stadsbestuur heeft laten weten in gesprek te zullen gaan met de eigen gemeenteraad, Schiphol en andere belanghebbenden voordat het een definitief standpunt inneemt over het vliegveld.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 18-12-2023"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Het wordt de hoogste tijd dat de heer Nobel zich eens echt verdiept in de economische waarde van Schiphol en zijn idee fixe vaarwel zegt. In plaats daarvan kan hij zich dan gaan inzetten voor de bewoners van de Haarlemmermeer die zich niet voor niets hebben afgewend van de gevestigde politieke partijen waaronder zijn eigen partij. De hoogste tijd voor zelfreflectie.