Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GS willen investeren in vliegveld Eelde

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1021 
|
 dvhn.nl 
hv_overig_1502.jpeg

ASSEN/EELDE - Hoewel de meeste fracties het collegeprogramma van Gedeputeerde Staten steunen, werd woensdag toch ook de klacht over de vaagheid van veel beloften bekritiseerd.

Het felst in hun kritiek gingen SP en GroenLinks. SP-fractievoorzitter Ko Vester haalde hard uit naar wat hij het college van de verliezers noemde. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) pikte dat niet en stelde: ,,Het enige wat u tijdens de informatie deed was het verruilen van ChristenUnie voor uw partij. De ene winnaar voor de andere.'' Vester pareerde dat door erop te wijzen dat dat de tweede keuze van zijn partij was. ,,Onze voorkeur was een college over links.''

Blanco cheque
De gehekelde zachtheid van de beloften in het programma werden door Brink in één opzicht aanzienlijk aangescherpt. De positieve grondhouding ten opzichte van Groningen Airport Eelde waarvan het programma rept, moet volgens hem worden uitgelegd als de bereidheid geld te steken in het vliegveld. ,,Voorwaarde is dat er kansen moeten zijn en dat ook andere partijen daartoe bereid zijn. Het is nadrukkelijk geen blanco cheque.''

Kopenhagen
Voor het vliegveld lijkt dat heugelijk nieuws, onlangs vroeg directeur Marco van de Kreeke opnieuw om een financiële injectie. Hij wil twee miljoen euro steken in een route-ontwikkelingsfonds om nieuwe maatschappijen naar zijn vliegveld te lokken. Het geld moet worden gebruikt om aanloopverliezen van nieuwe lijnen te helpen dekken. Het meest concreet is een mogelijke dienst op Kopenhagen, van waaruit vele internationale bestemmingen bereikt kunnen worden.

Lees ook hier meer in de Groninger krant.

Bekijk bericht op "dvhn.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het was al meerdere keren niks en het wordt ook niks. Het kost alleen maar gemeenschapsgeld en het gaat maar door. Wat zijn dit voor lieden vraag ik mij af.

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Geld uitgeven van een ander (de burger) is gemakkelijk en zonder persoonlijk risico. Ondernemer willen zijn/spelen en het risico elders laten neerkomen neemt in Nederland inmiddels epidemische vormen aan. De 2e Kamer zal weer eens geschokt zijn, de nodige vragen stellen en daarna overgaan tot de orde van de dag. Tja......!!!