Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groningen blij met coördinator Alders

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1231 
|
 telegraaf.nl 
hv_overig_2692.jpeg

LOPPERSUM - De Groningse commissaris van de Koning, Max van den Berg, en de burgemeesters van de bevingsgemeenten zijn blij met de aanstelling van een Nationaal Coördinator Groningen. Dat zeiden ze vrijdag na de presentatie van Hans Alders, die vanuit een nieuwe rijksdienst de problemen rond de gaswinning in Groningen gaat aanpakken.

Van den Berg vindt de aanstelling een belangrijk moment. Volgens de commissaris zat de NAM in een lastig parket, omdat ze zich bijvoorbeeld bezig moest houden met het op grote schaal verstevigen van huizen. Nu zijn er nieuwe verhoudingen, waarbij de 'bevingsgemeenten', de provincie en het Rijk gezamenlijk optrekken bij het oplossen van de problemen.
De 'bevingsgemeenten' zien in Alders een coördinator die knopen kan doorhakken. „De bevingen gaan niet stoppen”, zegt Albert Rodenboog, burgemeester van Loppersum. „We moeten samen zorgen voor meer veiligheid en daarbij is een belangrijke rol voor de Nationaal Coördinator. Hij moet snel werken aan een aanpak voor het op grote schaal verstevigen van woningen en regels bedenken voor het oplossen van complexe schadegevallen.”

Gezaghebbend
De Groningse burgemeester Peter den Oudsten vindt dat er met de aanstelling van Alders nu écht iets op gang komt. „Het is goed dat we nu richting Den Haag iemand hebben met een gezaghebbende positie. We zien sowieso dat er in Den Haag een andere houding ontstaat.”
De kersverse gedeputeerde Eelco Eikenaar, die de aardbevingsproblematiek in zijn portefeuille heeft, liet weten blij te zijn met de Nationaal Coördinator. „Maar we willen benadrukken dat de minister het vertrouwen van de Groningers alleen kan terugwinnen door de gaskraan verder dicht te draaien.”
Het nieuwe provinciebestuur pleit voor het meteen terugdraaien van de gaswinning naar 27 miljard kuub aardgas. Op termijn zou de NAM jaarlijks maar 12 miljard kuub mogen winnen.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De bewoners rond Schiphol zijn ook reuze blij met handlanger Alders van de overheid (en de vliegtuigsector). Handig van het kabinet om ti ta tovenaar in stelling te brengen als pion tussen kabinet en kamer. Zijn zij van de directe confrontatie met het gasprobleem Groningen verlost. Dat kun je met een gerust hart aan Alders overlaten.

Geplaatst door JH Griese uit Amstelveen

Dat zie je goed Wim ! Hopelijk voor die Gronigers komt Alders bij hen niet weg met mooipraterij...


Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Inderdaad heeft de Nederlandse overheid Pinocchio Alders weer in stelling gebracht!
Vele inwoners rondom Schiphol / Lelystad en Eindhoven, zijn reeds besodemieterd door dit personage en de regerings-club.
Ik hoop dat de Groningers er lering uit trekken, en hem de provincie uit knikkeren.

Geplaatst door A. Böing uit Hoofddorp

Tja, je vraagt je af of ons land de omvang heeft van San Marino of zo en er geen anderen beschikbaar zijn dan een miniem select clubje dat elkaar bezig houdt. Moeten we eigenlijk de Groningers niet dringend waarschuwen heeeeeeeeeeel voorzichtig te zijn in alle contacten met Alders? Zich niet te laten paaien, niet om de tuin te laten leiden, niet in vertragingstactieken te trappen en al helemaal niet te denken dat met de theoretische politieke kleur van Alders alles goed komt?

Geplaatst door polderbewoner uit biddinghuizen

Net zoals bij schiphol, eindhoven en lelystad zal hans alders in Groningen bewonersgroepen tegen elkaar gaan uitspelen, verdeel en heers, zoals Machiavelli het bedoeld heeft. Sjoemelen met onderzoeksresultaten, korte termijn prognoses benadrukken om groei mogelijk te maken, en de gevaren voor de volksgezondheid bagatelliseren. De manier waarop Alders de uitbreiding van Lelystad Airport er doorgedrukt heeft is schandalig en heeft niets met onderzoek en zorgvuldig bestuur te maken.

De werkwijze van Alders is ook goed zichtbaar bij VION. Om een vleesschandaal te voorkomen werd Alders ingehuurd en de onderzoeksresultaten leken er inderdaad op te wijzen dat er niets aan de hand was. Helaas voor Alders was Zembla er goed ingedoken, bleken de klokkenluiders gelijk te hebben en moest Alders die aan het handje van de bestuurders door de VION fabriek was geleid bakzeil halen.

Bij Aedes, de koepel van woningbouwcorporaties heeft Alders ook een kunstje geflikt door zijn goede pvda vriend Marc Calon binnen te halen. Zoals het een goede vriend betaamt werd direct een flinke beloning voorgesteld en drukte Hans Alders kritische bestuurders van woningcorporaties op het hart dat wanneer de beloning van Marc Calon ter discussie werd gesteld dit natuurlijk ook gevolgen voor hun beloning zou hebben.

Zo zal het de Groningers helaas ook vergaan. De enige partij waar Hans Alders zijn best voor doet, is zijn opdrachtgever, de partij die zijn dik belegde boterham betaalt en vanaf heden ook al zijn ritjes van groningen naar den haag afrekent.