Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks-PvdA tegen deelname gemeente aan omgevingsfond MAA

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 727 
|
 sittard-geleen.nieuws.nl - 30-11-2022 
strooien_met_euros.jpg
Strooien met euro's niet zonder voorwaarden
Credit: pixabay

De gemeenteraadsfractie GroenLinks-PvdA wil voorkomen dat gemeente Sittard-Geleen geld gaat investeren “in de bodemloze put van vliegveld MAA”.


De Provincie Limburg heeft aan Provinciale Staten een aantal voorstellen gedaan waarmee in totaal € 120 miljoen aan Limburgs gemeenschapsgeld gestoken gaat worden in de voortzetting van vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA).

In die voorstellen wordt ook gewag gemaakt van de opzet van een Stichting Beheer Omgevingsfonds vliegveld MAA “waarin naast provincie, vliegveld MAA ook gemeenten als Beek, Meerssen, Maastricht, Sittard-Geleen genoemd worden als stakeholders waarmee overleg gevoerd wordt om een financiële bijdrage te gaan leveren aan dat Omgevingsfonds”.

De fractie GroenLinks-PvdA is van mening dat de financiële middelen voor een Omgevingsfonds primair opgebracht dienen te worden door de veroorzaker van de overlast en dat is Vliegveld MAA/Schipholgroep.

Het vliegveld wil komende jaren het aantal vracht- en passagiersvluchten fors laten toenemen en daarmee ook kansen op meer overlast.

De fractie stelt voor om op alle vluchten een forse “toeslag Omgevingsfonds” te heffen waarmee de veroorzaker van milieuoverlast ook opdraait voor de kosten! De gemeentelijke GroenLinks-PvdA fractie ziet hierin geen taak en bijdrage liggen voor de gemeente Sittard-Geleen.

Gezien in provinciale stukken al melding wordt gemaakt over gesprekken met “de stakeholders” (waaronder dus ook de gemeente Sittard-Geleen) over financiële participatie in het Omgevingsfonds heeft raadslid Jos Janssen vandaag namens de GroenLinks–PvdA fractie met een aantal schriftelijke vragen om informatie gevraagd en het College van B&W opgeroepen om als gemeente Sittard-Geleen géén schaarse gemeentelijke middelen te investeren in het omgevingsfonds voor vliegveld MAA.

Schriftelijke vragen art 43 GL PvdA beheer omgevingsfonds MAA leest u hier.

Bekijk bericht op "sittard-geleen.nieuws.nl - 30-11-2022"

Reacties op dit bericht