Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks: Neem Rotterdam The Hague Airport serieus en verklein haar geluidsruimte

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 995 
|
 hetkrantje-online.nl 
me_vliegtuig_IMG_0708.jpg

Regio - Rotterdam The Hague Airport zegt al jaren dat de vliegtuigen stiller worden. Afgelopen vrijdag in de Overschiese Krant zei de directeur van het vliegveld dat er binnenkort 'vliegtuigen over het hek gaan die onhoorbaar zijn door hun nieuwe motoren'. Ook gaf de directeur aan 'dat hij altijd woord houdt'.

GroenLinks Zuid-Holland stelt voor dat de provincie Zuid-Holland deze uitspraken van de directeur van Rotterdam-The Hague Airport serieus neemt en de geluidsruimte van het vliegveld hieraan aanpast.

Sprookjes
De uitspraken van de directeur zijn volgens GroenLinks Statenlid Berend Potjer een unieke kans voor het vliegveld om haar de geloofwaardigheid en het draagvlak van het vliegveld in de regio te herstellen: "Met ons voorstel kan het vliegveld laten zien dat zij geen sprookjes verkondigt, maar de waarheid spreekt en inderdaad woord houdt, zoals de directeur stelt. De omwonenden geloven de beloften het vliegveld namelijk niet meer. Zij horen het vliegveld al jaren vertellen dat vliegtuigen stiller worden, maar zien wetenschappelijk bewijs dat vliegtuigen met straalmotoren met minder geluid niet van de grond komen en merken ook dat het lawaai toeneemt. Als het vliegveld meent wat men zegt is geen geluidsruimte nodig. Onhoorbaar vliegtuigen maken immers geen geluid."

"Zo ver wil GroenLinks echter niet gaan. GroenLinks stelt slechts inperken van de geluidsruimte voor. Het vliegveld kan nu voor eens en voor altijd haar geloofwaardigheid en draagvlak in de regio herstellen door te laten zien dat zij staat voor wat zij zegt. Door de daad bij het woord te voegen en met ons te pleiten voor inperken van de geluidsruimte."

Onhoorbare vliegtuigen
Potjer geeft verder aan dat wanneer het vliegveld om uitbreiding van de geluidsruimte vraagt, men zichzelf totaal belachelijk en ongeloofwaardig zou maken: "Dat is namelijk tegengesteld aan hun claim dat vliegtuigen stiller en zelfs onhoorbaar worden. Iets wat Rotterdam-The Hague Airport al jarenlang in de media en aan het publiek vertelt. Stillere vliegtuigen, zeker onhoorbare vliegtuigen waar de directeur het over heeft, hebben minder geluidsruimte nodig. Als ze zouden vragen om meer geluidsruimte, dan zegt het vliegveld eigenlijk dat men zelf niet gelooft dat vliegtuigen stiller worden en dat ze de media en het publiek jarenlang hebben voorgelogen."

Bekijk bericht op "hetkrantje-online.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Potjer geeft verder aan dat wanneer het vliegveld om uitbreiding van de geluidsruimte vraagt, men zichzelf totaal belachelijk en ongeloofwaardig zou maken: "Dat is namelijk tegengesteld aan hun claim dat vliegtuigen stiller en zelfs onhoorbaar worden

Die tegenstrijdigheden in de uitspraken en argumenten van de luchtvaart sector zijn ons al bekend van Schiphol. Ze zijn gemeengoed geworden in elke discussie over de luchtvaart.
Het geeft aan dat men de andere partij totaal niet serieus neemt.
Men loopt de andere partij zelfs te "trollen" (zoals sarren heet in internet taal) met tegenstrijdige argumenten en uitspraken.

Ook vanuit de media word dit gedaan.
Zo wist de redactie van dichtbij (TMG) als reactie op een kritisch stuk over vliegtuig geluid te vertellen dat het eigelijk fantastisch is dat al die vliegtuigen uit de hele wereld hierboven een rondje draaien.
Dat is puur trollen en treitern van mensen die oprecht een probleem aan de kaak willen stellen.
Dit soort reacties geeft aan hoever we zijn doorgeschoten met het geven van een uitzonderings positie aan de luchtvaart met betrekking tot de hinder die zij geeft.
Men waant zich zo onaantastbaar dat men lacherig en met volstrekte onzin reageert op mensen die kritiek hebben en overlast ervaren.
Dit is erg dom en gaat natuurlijk vroeg of laat een enorm averechts effect opleveren maar dat ziet men al helemaal niet meer, omdat men nog nooit draagkracht van de bevolking nodig had.

Over 10 jaar, als de bochten zich hebben uitgestrekt tot ver in noord en zuid Holland,utrecht en Gelderland, en als alle gebieden in de randstad zijn leeg gelopen,behalve de grote steden, ja misschien dat men dan wakker word.