Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren en wethouder Adam Elzakalai in debat over Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 720 
|
 hcnieuws.nl 
Schiphol_DSC_3260.JPG

ZWANENBURG - GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren gaat op maandag 27 februari in Zwanenburg in debat met VVD-wethouder Adam Elzakalai over de toekomst van de luchthaven Schiphol. De discussie is een initiatief van GroenLinks en wordt gehouden in dorpscentrum De Olm. De aanvang is 20 uur.

Het debat is actueel, omdat de luchthaven dit jaar al tegen de grenzen lijkt aan te lopen waarover eerder met omwonenden afspraken zijn gemaakt. Afgesproken was dat er in 2020 maximaal 500.000 vliegbewegingen per jaarbasis zouden zijn maar dat maximum is dit jaar al in zicht.

Politiek wordt er de laatste maanden alweer druk gesproken om de grenzen daarom maar op te rekken. De vraag komt aan de orde of dat verstandig is. Moet na de verkiezingen in maart 'verdere groei' in het regeerakkoord komen zoals Schiphol-topman Jos Nijhuis beweert? Of blijft de moeizaam tot stand gekomen afspraak met omwonenden overeind staan en moet Schiphol eventuele groei maar binnen de afgesproken kaders oplossen?

Kamerlid Liesbeth van Tongeren, zesde op de kieslijst voor de komende verkiezingen, komt speciaal naar Zwanenburg om erover in debat te gaan. Tegenspreker is onder andere wethouder Adam Elzakalai. Bij de open discussiebijeenkomst, die wordt geleid door vicevoorzitter Mieke Booij van de gemeenteraad, is er voor het publiek voldoende gelegenheid om mee te debatteren.

Bekijk bericht op "hcnieuws.nl"

Reacties op dit bericht