Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks (Amstelveen): ‘Bewoners dupe van afspraken Schiphol’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1106 
|
 dichtbij.nl Editie Amstelland 
hv_geluidshinder_2813.jpeg

Door Eddie de Blieck, Dichtbijredacteur

AMSTELVEEN - GroenLinks Amstelveen is niet te spreken over het compromis over de groei van Schiphol. Hierin wordt het gebruik van de overlastgevende ‘vierde baan’ verruimd, tegen minimale afname van de groei van de luchthaven. Volgens de partij trekken bewoners aan het kortste eind.

De groei van de luchthaven wordt besproken in het zogenoemde Alders-overleg. Waarom is volgens GroenLinks nog onduidelijk, maar de besluitvorming rondom het vliegveld is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt en het Alders-overleg heeft daarover nog besloten alvorens de taken over te dragen aan een nieuw overlegorgaan.

Het laatste advies van het Alders-overleg komt er kortweg op neer dat de start- en landingsbanen in de piekuren intensiever gebruikt kunnen worden. Hiertegenover staat een vermindering van de groei van de luchthaven van twee procent.

GroenLinks-raadslid Martin Kortekaas: 'Het komt er dus op neer dat Schiphol voorlopig gewoon door kan groeien, en daarbij ook nog extra overlast kan veroorzaken door banen intensiever te gebruiken. Inwoners van Amstelveen staat aankomende jaren daarmee meer overlast te wachten.'

GroenLinks wil een discussie met wethouder Veeningen over de plannen. De partij heeft vragen over de haast en gebrek aan transparantie van de besluitvorming en over wat de effecten van de nieuwe afspraken op de leefbaarheid van Amstelveen zijn. Ook wil de partij weten hoe de nieuwe afspraken nageleefd worden.

Kortekaas: “Leefbaarheid van Amstelveen staat voor ons voorop. Schiphol zou wat GroenLinks betreft alleen verder kunnen groeien als dit gepaard gaat met concrete beperking van overlast en vervuiling. Daar lijkt dit geen goed voorbeeld van.”

Bekijk bericht op "dichtbij.nl Editie Amstelland"

Reacties op dit bericht