Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groen licht voor uitbreiding luchthaven Lelystad

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 981 
|
 nos 
Lelystad_stationsgebouw_hvs.jpg

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan doorgaan met de plannen om in 2020 het nieuwe Lelystad Airport te openen. De Commissie MER oordeelt dat het rapport dat de geluidsimpact heeft berekend aan alle eisen voldoet. Wel constateert de commissie dat het langdurig laagvliegen een "aandachtspunt" is.

De Commissie MER is een onafhankelijke organisatie die met behulp van deskundigen uit wetenschap en bedrijfsleven adviseert over de inhoud van milieueffectrapporten.

De commissie oordeelt dus positief, maar plaatst daarbij een belangrijke kanttekening. In de praktijk kunnen de pieken in de geluidsoverlast hoger zijn dan berekend. Dat komt "doordat de piekniveaus niet alleen afhangen van het moment waarop vliegtuigen doorklimmen naar kruishoogte, maar bijvoorbeeld ook van het vliegtuig-type en de feitelijke, momentane stuwkracht tijdens de verschillende vluchtfasen".

Geschiedenis

De milieueffectrapportage was opgesteld omdat het kabinet Lelystad Airport wil laten groeien. Op grond daarvan wordt beslist of die groei toelaatbaar is of te veel overlast veroorzaakt.

Voor Lelystad Airport is de eerste MER vier jaar geleden al gemaakt. Vorig najaar ontdekte de bewonersgroep HoogOverijssel dat er fouten in zaten over de geluidsbelasting. Dat was voor de minister reden om opdracht te geven het rapport te actualiseren. Die geactualiseerde MER is eind februari voorgelegd aan de onafhankelijke Commissie MER, die dus vandaag met een oordeel kwam.

Bekijk bericht op "nos"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Nederland 2018: referendum sleepwet: bevolking: nee!
Nederlandse regering 2018: passen we context (inhoudelijke betekenis) toch aan?

Nederland 2018: nog een vliegveld erbij in het hart van het landje: bevolking: nee!
Nederlandse regering 2018: passen we context (inhoudelijke Mer) toch aan?

Hoe naïef kan een volk zijn om op een partij als de VVD te stemmen?

Schaf af dat parlementaire democratie gedoe, de volksvertegenwoordigers zitten er niet voor het volk, zij zitten er in eerste instantie voor zich zelf en dan voor de grote toneelspelers zoals de Schipholgroup en Shell en dergelijke bedrijven!


Geplaatst door anoniem

V.O.S. Helemaal gelijk!
Ik heb voor het eerst van mijn leven niet gestemd, wel referendum ingevuld.
Ieder volk krijgt de leiders die het verdient. Ik doe niet meer mee.

Geplaatst door BS uit Castricum

Dit kan niet kloppen.
Nee, het vlees was niet rot. Nee, het was geen paardenvlees. Nee, de slager had geen vieze handen. Allemaal niet. En de volgende MER -die van Schiphol- is ook prima in orde. Ons probleem is niet de leiders alleen, maar meer dat de politiek een speelveldje met louter incestueuze spelers kent. Wie kent de mores, wie weet hoe de hazen lopen, wie is een slimme draaikont? De overheid doet driftig mee (nog steeds geldt; de overheid -ministeries- werken voor de minister) of beter werkt niet tegen. En het resultaat is een stelsel dat niet meer de burger dient maar de instandhouding van een door en door verrot systeem. Nee, dat is niet cynisch. Ik ben gewoon 'beyond frustration'.