Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1077 
|
 De Gooi- en Eemlander - 14-11-2017 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Fractievoorzitter Erik Annaert van de VVD in Noord-Holland vindt dat Gedeputeerde Staten in Noord-Holland zich hard moeten maken voor de verdere groei van Schiphol 'vanwege het belang van de werkgelegenheid' (De Gooi en Eemlander dinsdag 7 november, 'Verschillen stellen coalitie op de proef').

Dat argument is niet meer van deze tijd. In het verleden werd in pleidooien voor groei van Schiphol altijd werkgelegenheid als argument genoemd, naast vage verwijzingen als 'belangrijk voor de economie'. Schiphol is al verreweg de grootste bron van werkgelegenheid in de regio.

Verdere toename daarvan maakt de regio nog veel afhankelijker van slechts één nogal conjunctuurgevoelige bedrijvigheid, die bovendien zeer klimaatonvriendelijk is en blijft. Luchtvaart is met een aandeel van 10 procent een van de grootste veroorzakers van de opwarming van de aarde door de Nederlandse economie. Dat is ongeveer even veel als het momenteel nog resterende aandeel van kolencentrales.

Door ongebreidelde luchtvaart-groei wordt dat aandeel nog groter, terwijl de rest van Nederland zich keihard moet inspannen om de opwarmeffecten juist tot vrijwel nul te reduceren. Werkgelegenheid klimaatvriendelijker maken is vanaf nu dringend noodzakelijk. Het zou goed zijn als Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zich daarvoor hard maakt, niet voor verdere groei van Schiphol. Anders wordt het wel duidelijk als er binnenkort een klimaat-wet is.

Hans Buurma, voorzitter Werkgroep Toekomst Luchtvaart in Hilversum


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Werkgelegenheid voor mensen die huis en haard moeten verlaten om hier te zwoegen in een slecht betaald baantje? Breng dat werk alsjeblieft naar hun toe. Hiervan worden alleen de aandeelhouders gelukkig.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Wobbe, Die huis en haard moeten verlaten en min of meer gedwongen worden om onder een vluchtroute te gaan wonen en er voor te tekenen dat zij van de hinder op de hoogte zijn.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Chapeau beste Hans Buurma ! De VVD , met op de bagage drager wat CDAers, blijven erg doof voor de vele signalen uit de samenleving. Tijdens een schipholbijeenkomst van GroenLinks dit voorjaar, waar ook de VVD wethouder schipholzaken mocht aanschuiven, wist op vragen vanuit de zaal geen antwoord te weten op de vraag: Weet u hoeveel % overschrijding de Buitenveldertbaan al heeft te verduren? (+ 45 % , en niet de beloofde MINUS groei van 7 % . Typerend voor dit type mensen: Ikke, Ikke Ikke, en de rest kan stikken, waardoor de samenleving meer en meer in een tweedeling veranderd: Moreel, en financieel.