Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groei luchtvaart 6% in 2016

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1571 
|
 zakenreis.nl (02-01-2017) 
tb_vliegtuig_Transavia_PH_XRX.jpg

De internationale luchtvaart is wereldwijd in 2016 gegroeid met zes procent naar 3,7 miljard vervoerde passagiers. Dit heeft burgerluchtvaartorganisatie ICAO bekendgemaakt. In opbrengst per passagierskilometers (RPK) was de toename 6,3 procent.

De stijging is wel minder scherp dan in 2015 toen het verkeer met zeven procent groeide. Alle regio’s, Afrika en het Midden-Oosten uitgezonderd, presteerden vorig jaar slechter dan in 2015. In Europa was de toename 4,3 procent, gemeten in RPK’s.

ICAO becijfert dat het aandeel van de low cost carriers verder stijgt. In 2016 vloog 28 procent van het totaal aantal vervoerde passagiers met een prijsvechter tot een absoluut aantal dat voor het eerst boven de één miljard uitkwam. Europa zat boven het wereldgemiddelde, met een 32 procent aandeel voor de lcc’s.

Dankzij een verdere daling van de brandstofprijzen deden de airlines het financieel ook erg goed in 2016. De operationele winst kwam uit rond de 60 miljard dollar en de winstmarge lag op 8 procent. In absolute cijfers is dit een verbetering ten opzichte van de 58 miljard dollar uit 2015. De gemiddelde winstmarge bleef gelijk.

ICAO verwacht dat de goede tijden in de luchtvaart gedurende 2017 zullen aanhouden.

Bekijk bericht op "zakenreis.nl (02-01-2017) "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

"Dankzij een verdere daling van de brandstofprijzen deden de airlines het financieel ook erg goed in 2016."

Beetje raar bericht, de olieprijs is juist gestegen einde 2016 tot een 1,5 jaar recordhoogte.
Op zich zou dit tot een lagere groei van de luchtvaart en/of krimp moeten leiden.

Helaas kiezen Europese regeringen er voor om steeds meer subsidie en staatssteun aan de luchtvaart te schenken.

Weer eens wat krimp van de vervuilende en energieverslindende luchtvaart zou de mensheid goed doen. Gewoon iets minder vervuiling, minder herrie, minder door belasting betalers opgebrachte subsidie en weer eens een keer tikje minder hypermassatoerisme.


Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Prof van Wee TU Delft, de promotor van Dr Menno huis , Auteur van 20 jaar manipulaties in Schipholdossier

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Jan. Maar wat Van Wee schrijft, vind ik zo gek nog niet.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Jaap, Dat was ook mijn bedoeling dat te benadrukken (?)

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Jan. Dus je wilde hem niet in diskrediet brengen?

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Hoe kom je daar toch bij ?? Ken je de Promotie van TU Dr Menno Huijs dan niet ? (Die dus bij vanWee promoveerde ? van Wee verdient zelfs een Lintje, wat mij betreft . Een der weinige Wetenschappers, die zijn rug recht houdt Al jaren !

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Jan. Hoe ik daar bij kom? "Prof van Wee TU Delft, de promotor van Dr Menno huis , Auteur van 20 jaar manipulaties in Schipholdossier" Je noemt dus Van Wee in één adem met iemand die 20 jaar Schipholdossiers manipuleert, en omdat die persoon onder Van Wee promoveerde, was ik bang dat Van Wee ook bij die manipulaties betrokken was. Om van dat vermoeden af te komen, heb ik het aan de orde gesteld en tot mijn genoegen van jou begrepen dat dat niet het geval is. Als je aan iets twijfelt kun je het maar beter even aan de orde stellen, toch? Zo voorkom je misverstanden en vooroordelen.
Die promotie van dr Menno Huijs ken ik niet, maar ik begrijp van jou dat je daar niet zo blij mee bent. Klopt dat?

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Ik ben nog al verrast dat jij als behoorlijk ingewijde de persoon Dr Menno Huijs niet kent

HIJ PROMOVEERDE NB op de manipulaties DOOR schiphol en is een GROOT medestander van ons ! Zijn promotie -boekwerk van ruim 700 paginas ..! Met de Ironische titel: Building Castles in the (Dutch) Air Understanding the Policy of Amsterdam Airport Schiphol 1989 -2009 Veelkranten publiceerden het !
Ook over zijn voorpublicatie een jaar eerder: 20 Jaar Manipulaties in het Schiphol dossier
PvdA (slechte) woordvoerder Jan Boelhouwer stelde schriftelijke vragen aan Schoft Eurlings
Die in enkele regels terug schreef : Wij herkennen ons daarin niet ...
Boelhouwer deed verder niets. Is nu dus burgemeester ergens te Brabant ... en Eurlings , Ach gutGeplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

In de engelse titel van het boek/promotie vergat ik na het woord Policy het woord Deadlock ...

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Jan. Bedankt voor jouw reactie; je hebt me weer van een foute interpretatie weten te behoeden. Nu begrijp ik jouw eerste reactie pas goed. Hij manipuleerde niet zelf, maar hij publiceerde er over. Dat ik die naam en zijn werk niet of niet meer weet, tja, ik hoop dat je me dat niet kwalijk neemt. Het is alweer van zo'n zeven jaar geleden, zie ik. Pas in die tijd ben ik langzamerhand begonnen om me in Schiphol en alles wat er bij hoort te gaan verdiepen. Waarschijnlijk toen nog niet het belang ervan ingezien. Er is ook zoveel over geschreven...........

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dank Je Jaap , Zois het. Dit soort mensen zijn goud waard ! Het staat ook zeker ergens op deze site. (Mogelijk kan Webbeheer het nog eens naar voren halen? Graag svp Want zijn betoog is nog steeds zeer ACTUEEL !) Het werd inmiddels zelfs erger ! De enige winst is dat Bewoners in ORS nu zeer eensgezind zijn, al werden we in 2008 door een zeer onnodig conflict behoorlijk op achterstand gezet . Zeer noodzakelijk is, dat de Onderwonenden hun voeten laten spreken in het stemhokje !