Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Greenpeace kondigt klimaatactie aan op Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 782 
|
 Greenpeace 
hv_natuur_2296.jpeg

“Schiphol kan borst nat maken voor Protestival”

Amsterdam, 10 oktober - Schiphol kan zijn borst nat maken voor een Protestival op de luchthaven. Greenpeace maakt vandaag bekend dat de klimaatactie waarbij actievoerders een centrale plek op de luchthaven claimen, de meeste stemmen heeft gekregen. Protestival begint zaterdag 14 december en gaat in ieder geval het hele weekend door. Het is de uitkomst van de Noodlanding voor het klimaat actie-verkiezing. Daarin stonden drie actie-ideeën centraal met Schiphol Group in de hoofdrol. Het is voor Greenpeace de eerste keer dat het publiek mocht beslissen over een actie.

“Het is tijd om grote vervuiler Schiphol wakker te schudden met een actie waar ze niet omheen kunnen. Hiermee pakken wij ons podium in het hart van de vervuiling om van Schiphol een klimaatplan te eisen. Ons doel is niet om de reizigers te hinderen, maar om Schiphol op hun impact aan te spreken. Want op de vraag hoe we de klimaatcrisis gaan stoppen met zo’n plofvliegveld, blijft Schiphol akelig stil,” aldus Dewi Zloch, campagneleider Luchtvaart bij Greenpeace.

In totaal hebben 16.865 mensen gestemd. Protestival is met 41% van die stemmen het populairst. De komende tijd gaat Greenpeace met een team van vrijwilligers en betrokkenen uitwerken hoe Protestival er uit komt te zien. Dewi Zloch: “Op Protestival is iedereen welkom om mee te demonstreren. Er is muziek, eten, drinken en je kunt overnachten. Natuurlijk hebben we ook wat verrassingen in petto.”

Mensen die ook mee willen doen, kunnen zich via noodlandingvoorhetklimaat.nl aanmelden. Zij worden dan op de hoogte gehouden van het programma, de voorbereidingen en andere nieuwtjes.

Noodlanding voor het klimaat
De afgelopen maanden heeft Greenpeace in het hele land actie-ideeën verzameld en hebben honderden mensen meegedacht over de luchtvaart. Er zijn veel mensen die in actie willen komen, er zijn bijna tweeduizend ideeën verzameld. Sommige ideeën zijn samengevoegd, andere zijn afgevallen. En uiteindelijk bleven de drie beste ideeën over voor de verkiezing, die door Protestival is gewonnen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Marc uit Almere

Ik heb mij direct aangemeld! Alhoewel ik kamperen op vliegveld Lelystad ook wel had gewild