Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Greenpeace: gas en olie in 2050 verleden tijd

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1132 
|
 volkskrant.nl 
hv_natuur_1815.jpeg

Door: Jeroen Trommelen

De technieken voor duurzame energie ontwikkelen zich zo snel dat we al over 35 jaar volledig afscheid kunnen nemen van fossiele energie zoals kolen, gas en olie, stelt Greenpeace.

De wereld kan binnen 35 jaar volledig afscheid nemen van fossiele energie als olie, gas en kolen. In 2050 kunnen we volledig zijn omgeschakeld naar duurzame energiebronnen als wind en zon, maar ook biomassa en aardwarmte. Die omslag gaat bovendien niet ten koste van de economie: alleen al de industrie rond zonnepanelen en zonne-energie kan in 2050 meer banen opleveren dan de kolenindustrie nu genereert. Lees het volledige bericht hier.

Bekijk bericht op "volkskrant.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Komende 35 jaar?
Met zeeschepen kan dat wel,overstappen op electra. Met vliegtuigen gaat dat door het gewicht van de accus de komende 100 jaar nog niet lukken.
Misschien dat dat een van de redenen is waarom "men" probeert het vliegverkeer zoveel mogelijk te stimuleren en minder kijkt naar alternatieven zoals een goed europees hsl net.

En ja,natuurlijk hoeven er geen banen verloren te gaan,al die stewards and grondpersoneel van de klm zou ook kunnen werken aan het onderhoud van hsl treinen,het is maar net waar je voor kiest en hoe je de mensen aan het werk zet.