Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Greenpeace betreurt het verwijderen van actievoerders

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 912 
|
 Greenpeace 
Schiphol_klimaatactie_191214.JPG
Schiphol klimaatactie in Plaza. Oma wordt afgevoerd

Honderden actievoerders hebben binnen in Schiphol Plaza het podium van Protestival gepakt. Tijdens de 24-uurs massa-actie eisen de actievoerders een klimaatplan van Schiphol. In het hart van de grote vervuiler Schiphol Plaza hebben actievoerders spandoeken opgehangen met de tekst: 'Welkom op Protestival' en 'Schiphol vliegt alle klimaatgrenzen voor bij'. De actievoerders zitten in een kring op de grond en zingen. Na ruim een uur zijn de autoriteiten begonnen met het weghalen van mensen uit Schiphol Plaza, maar de vreedzame actievoerders gaan door.

“De autoriteiten grijpen in bij Protestival. Dit betreuren wij ten zeerste. Onze actievoerders wilden een vreedzaam protest organiseren in Schiphol Plaza om deze grote vervuiler tot verantwoording te roepen. Wij hebben deze demonstratie ruim van te voren aangekondigd bij Schiphol en de burgemeester. Het recht op betoging is een groot goed, ook op een luchthaven”, aldus Greenpeace campagneleider Dewi Zloch

Protestival


Buiten voor de deur van Schiphol Plaza is een ondersteunende manifestatie. Deze is voor iedereen toegankelijk en wordt wel door de gemeente gefaciliteerd. Deze begint om 13:00 uur op zaterdag en om 12:00 uur op zondag. Daar zijn optredens van onder andere Brownie Dutch, Magic Tom & Yuri, Annabel Laura en Antillectuel. De gebeurtenissen zijn te volgen in een live-stream van Greenpeace.

Klimaatplan


De actievoerders eisen een klimaatplan van Schiphol. Dat betekent minder vluchten, geen Lelystad Airport, korte afstandsvluchten vervangen door de trein en het steunen van een eerlijke prijs voor vliegen. Schiphol is nu het grootste tax-free tankstation van Nederland en op de tickets zit ook geen belasting.

Wie doen er mee?


Protestival is de uitkomst van een actieverkiezing. Greenpeace ging het land in om actie-ideeën te verzamelen. De beste drie hiervan zijn voorgelegd aan het publiek, waarna ruim 16.000 mensen hebben gestemd. De uitkomst was dat 41% van de mensen koos voor Protestival en daarom staan wij nu hier met al deze mensen. Onder de actievoerders zijn jongeren die zich zorgen maken over hun toekomst, omwonenden van Schiphol die ‘s nacht wakker liggen van het lawaai en mensen die zich zorgen maken om de gezondheid van hun kinderen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Ik bedank alle actievoerders voor hun moedig en noodzakelijk protest. Het klimaatprobleem zal nog (helaas) decennia bij ons blijven. Iedereen krijgt ermee te maken. De luchtvaart kan er niet omheen en zal ook substantieel moeten bijdragen en ophouden ons innovatiesprookjes voor te houden en groei door te drukken. Er is geen alternatief. Dit houdt in dat vliegconsumenten ook zullen meer moeten gaan nadenken over wat ze veroorzaken en hun gedrag zullen moeten aanpassen.

Ga zo door, eens zal men u gelijk gaan geven!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Bedenk dat Nederland een democratie is (op papier?) en waar halen de 'autoriteiten' de gore moed vandaan om een vreedzame demonstratie, waar die ook wordt gehouden in Nederland, af te breken.

De luchtvaartsector stoort continu de openbare orde, met klere herrie en vervuiling.
Is dit het zoveelste bewijs dat Schiphol maffia-regels er op na kan houden?