Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gratis parkeren Schiphol doe je in woonwijk of P+R

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 8535 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
hv_overig_2692.jpeg

Door Frans van den Berg

SCHIPHOL - De Consumentenbond heeft in een onderzoek naar parkeren op luchthavens, nadrukkelijk ook gekeken naar woonwijken in omliggende gemeenten als Haarlemmermeer, Diemen en Zaanstad. Daar kan je immers gratis parkeren.

Bij veel mensen is het al bekend dat je gratis kan parkeren in woonwijken en dan met de bus of trein naar Schiphol gaan. Maar nu komt de Consumentenbond nadrukkelijk met die tips en dat zullen bewoners vast niet erg op prijs stellen.

De dichtstbijzijnde gratis parkeerplaatsen liggen volgens de Consumentenbond in de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp. Met de bus of trein sta je vervolgens in vijf minuten op de luchthaven. Meer dan 600 keer per dag is dat mogelijk, zowel overdag als in de nacht.

Zaandam

Parkeer je liever niet voor de deur van een vreemde, dan kan je volgens de bond beter uitwijken naar de P+R-terreinen zoals in Nieuw-Vennep (Getsewoud, met de bus 310 naar de luchthaven), bij Zaandam Kogerveld (met de trein verder) of Diemen-Zuid (met de trein verder).

Om te voorkomen dat je auto tijdens je vakantie wordt opengebroken, moet je geen waardevolle spullen achterlaten en kan je beter het handschoenenkastje open zetten en de laadruimte niet afdekken.

Betaald parkeren op de luchthaven zelf is uiteraard het duurste vlakbij de terminal en goedkoper op de verder weg gelegen terreinen. Zeker wanneer vooraf wordt gereserveerd. Voor twee weken betaal je dan 89,50 euro. De Consumentenbond heeft geen onderzoek gedaan naar alternatieve aanbieders van parkeerplaatsen die rond de luchthaven zitten.

Hotel

Wel wordt de combinatie hotel en parkeren voorgesteld. Dat is zeker een optie voor mensen die ver van de luchthaven wonen en een vroege vlucht hebben.

Bij Ibis, Bastion en Van der Valk (A4) kan je een kamer boeken en drie weken je auto op hun terrein laten staan voor bedragen tussen de 79 en 94 euro, net zoveel als een gewone parkeerplek op Schiphol.

Lees hier het artikel in het blad van de Consumentenbond.


Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Een nieuwe vorm van vlieghinder, een uitwas.

Geplaatst door anoniem

Mooie kans voor de locale economie. Is vast wel ergens een weiland dat geasfalteerd kan worden.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Ik vond deze suggestie van de Consumentenbond op zijn zachtst gezegd een beetje dubieus. Ik ken de wijk Graan voor Visch niet, maar ik kan mij wel voorstellen dat de bewoners van die wijk niet op een invasie van langparkeerders zitten te wachten. Als dat uit de hand gaat lopen, wordt straks in heel Hoofddorp betaald parkeren ingevoerd; ook voor de inwoners van die gemeente. Maar misschien kunnen de WOZ en andere gemeentelijke belastingen dan wel omlaag......