Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gooi het roer om en streef naar een duurzaam Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 792 
|
 Trouw 
hv_vliegtuig_2291_2.jpeg

Opinie: Voor- en tegenstanders van de groei van Schiphol moeten uit hun loopgraven komen, vinden Bart de Jong en Joost van Faassen, beiden redacteur van ‘De Adaptieve Luchthaven: Schiphol naar de toekomst’.

En weer staat de groei van Schiphol in het middelpunt van de belangstelling, zoals die sinds de jaren dertig continu op de politieke agenda heeft gestaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) is glashelder over hoe zij de toekomst van de ­nationale luchthaven ziet. De vraag is niet of Schiphol moet groeien, maar hoe, wanneer en in welke omstandigheden. Maar het verzet tegen de uitbreiding groeit ook. Hoe komen we uit deze impasse? En op wat voor manier? Het is tijd voor een nieuw geluid.

{…} lees verder via onderstaande link

Bekijk bericht op "Trouw"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

In het verleden noemde men de groei ook al selectief en sprak men van een dubbeldoelstelling: en groeien en het milieu sparen. Klinkklare leugens waar u niet meer in moet stinken! Groei is ALTIJD achteruitgang van de leefomgeving.

De verantwoordelijken wonen er niet onder en blijven er mee wegkomen, dat moet veranderen.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

alles moet maar ‘vermarkt’ worden...wat een bullshit. Dat vliegen is een tegennatuurlijk principe en we gaan er allemaal aan kapot. Niks vermarkten, wegwezen, indammen en zonder eten naar bed