Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Gewijzigd ontwerpbesluit Lelystad Airport openbaar: ‘We worden belazerd’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 232 
|
 omroepgelderland.nl - 14-12-2018 
Lelystad_wwijzer_hvs.jpg

WEZEP - Het ontwerpbesluit van Lelystad Airport is openbaar gemaakt. Betrokkenen krijgen vanaf januari zes weken de tijd om bezwaren kenbaar te maken en zienswijzen in te dienen. Tegen de voorgenomen plannen om het vliegveld uit te breiden is in Gelderland veel weerstand.

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft vrijdagavond laten weten dat het besluit pas na de feestdagen openbaar wordt gemaakt. In het besluit zijn diverse wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van eerdere plannen voor het vliegveld. De minister wil het vliegveld nu onder meer onafhankelijk van Schiphol laten groeien. Ook mogen er, als het aan Van Nieuwenhuizen ligt, toch nieuwe maatschappijen op Lelystad vliegen. Op die manier wil de minister de Europese Commissie achter zich krijgen.

'We worden belazerd'
Jules van der Weerd van actiegroep Hoog over Wezep is woedend over de voorgenomen wijzigingen. 'We worden gewoon belazerd. Dit gaat tegen alle gemaakte afspraken in. Lelystad zou een beperkt aantal vakantievluchten van Schiphol overnemen en zeker niet autonoom groeien'.

Van der Weerd hoopt dat coalitiepartijen D66 en ChristenUnie hun woorden nakomen en tegen onafhankelijke groei van Lelystad Airport blijven. 'Nu moet gaan blijken wat hun woorden waard zijn'.

'Dit is niet de bedoeling'
Op Twitter schreef Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie eerder vandaag dat een Lelystad Airport zonder verkeersverdeelregel niet de bedoeling is. 'Lelystad is bedoeld als overloopluchthaven voor Schiphol en niet voor autonome groei'.

Suzanne Kröger van GroenLinks stelt dat de minister het plan doordrukt. 'De afspraak van geen autonome groei gaat op de helling. Dit vliegveld moet kennelijk koste wat het kost open. Het vertrouwen van omwonenden wordt verder beschaamd.'

In Gelderland worden vanaf 11 januari informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Bekijk bericht op "omroepgelderland.nl - 14-12-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door M.

Kunnen wij uit de regio Castricum ook bezwaar maken tegen Lelystad? Omdat ze 1/3 van het jaar hier laag over heen vliegen richting Lelystad (onder het verkeer van Schiphol) als het luchtruim bij Den Helder gesloten is.

Geplaatst door Peter

Wat hoop ik dat dit op 1 na* slechtste kabinet ooit, bestaande uit uiterst neppe schijnheilige fake-christenen zoals die van CDA en de asociale rechtse zakkenvullers van VVD en D666 zsm valt op dit dossier. Dan gaat hier de vlag uit!

* Oja dat echte slechtste kabinet ooit was uiteraard PVV-VVD-CDA waar diezelfde gluiperds van CDA en VVD zo graag aan mee wilde doen. Het is dat ze keihard genaaid werden door Wilders, anders hadden ze het maar wat graag volgehouden.